Međimurje Press
Županija

Transnacionalni promotivni događaj ADRIONET!

Ovog četvrtka, 29. rujna 2022., s početkom u 10 sati, u Multimedijalnoj dvorani u Muzeju nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“

 

 

 

 

 

 

 

 

Događaj je organiziran u okviru projekta ADRIONET, sufinanciranog u sklopu Interreg V-B „Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020.“ u kojem JU REDEA sudjeluje kao jedan od partnera.

Cilj događaja je predstavljanje i promocija Transnacionalne mreže „autentičnih sela“ ADRIONET te prezentiranje uspješne provedbe pilot akcija na području Međimurske županije kao primjera dobre prakse. Pilot područja uključena u Transnacionalnu mrežu autentičnih sela ADRIONET predstavljaju gostoljubive zajednice, područja od društvene, kulturne i ekološke važnosti.

Na području Međimurske županije definirana su sljedeća pilot područja: Općina Nedelišće, Općina Štrigova i Općina Sveta Marija. Predstavnici odabranih pilot područja iznijet će svoja iskustva u sudjelovanju na provedbi projekta ADRIONET te predstaviti planove za jačanje turističkih potencijala u narednom razdoblju.

Na događaju će biti prisutni i vodeći partner iz Italije te ostali partneri iz Italije Grčke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Slovenije.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja