Međimurje Press
Županija

Zamjenik župana Grivec na memorijalnom Bogračfestu u Gornjem Mihaljevcu!

U subotu je Društvo branitelja Domovinskog rata – VETERAN kod lovačkog doma u Gornjem Mihaljevcu organizirao „Memorijalni Bogračfest 2022.“, gastronomsko natjecanje u kuhanju bograča, kako je istaknuo predsjednik Društva Željko Tomašić ovo se natjecanje održava u sklopu obilježavanja Dana Međimurskih branitelja, ali i kao sjećanje na stradanja i gladovanja zarobljenih hrvatskih branitelja u logorima.

Prije početka natjecanja, natjecatelji i okupljeni gosti su se pomolili za sve poginule branitelje, a molitvu je predvodio vlč. Mislav Mikac.  Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec predao je zastavu hrvatskom i vukovarskom branitelju Zvonku Krnjaku, pritom zahvalivši braniteljima te obiteljima poginulim, nestalih i poginulih braniteljima na žrtvi koju su podnijeli u oslobađaju Hrvatske. „Međimurska županija uvijek će podupirati sve braniteljske aktivnosti i inicijative jer su upravo oni najveću junaci hrvatske povijesti. Želim vam da ovaj dan osim u kuhanju, provedete u druženju, razgovorima te da zadržite duh zajedništva koji vas je pratio u najtežim danima vašeg života.“ poručio je zamjenik župana Grivec.

Na natjecanju sudjeluju ekipe Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, Krovna udruga veterana 54. samostalne bojne Međimurske županije, Udruga veterana inženjerijske bojne Čakovec, Veterani domobranske bojne Čakovec te VETERAN – društvo branitelja domovinskog rata. Po završetku natjecanja najboljima će biti uručeni pehari, medalje i vrijedne nagrade.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja