Međimurje Press
Sport+Županija

Zlatni rukometni reprezentativci Hrvatske u kolicima na prijemu kod župana Posavca

Malo je gradova i županija u državi koji su iskazali  čast zlatnim hrvatskim rukometnim reprezentativcima i čestitali im na srebru osvojenom u Portugalu i nedavno zlato na Turniru nacija u Zagrebu.

To nije propustio župan Međimurske županije koji je još jednom iskazao solidarnost prema sportašima i brizi za tzv.”manjinske skupine” koje u svojoj životnoj nedaći osvajaju nagrade na svjetskim pozornicama.

Iako je još nedovoljno razvijen rukomet u kolicima u našoj zemlji (tek tri godine), invalidne osobe, njih 15 u državnoj reprezentaciji,  bez velike financijske podrške, ostvarile su svjetski uspjeh i zaista im na tome treba čestitati. Volja, snaga i želja za bavljenje sportom u kolicima vrijedna je divljenja, nadasve način  kako predstavljaju Hrvatsku. Kako je rekao jedan od reprezentativaca, jedna kolica stoje 50.000 kuna.

Ove godine čekaju ih kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj, ali i zasigurno plasman na isto natjecanje u Švedskoj. Na pripreme u Čakovec za ovo veliko natjecanje o trošku Županije pozvao ih je upravo Matija Posavec.

 

Spomenimo da je jedan od važnijih igrača reprezentacije i naš Međimurac Nikola Bistrović.

Ivan Dragić izbornik reprezentacije i Ante Štimac zahvalili su se na prijemu i zahvalili na podršci koju za sada imaju kako u Hrvatskom rukometnom savezu, tako i HOO i Međimurskoj županiji.

Prijemu su prisustvovali i Miljenko Topličanec predsjednik Rukometnog zaveza Međimurja i Josip Frailer član Hrvatskog olimpijskog odbora.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja