medjimurjepress@gmail.com

Ugovor vrijedan 350.000 kuna

U prostorijama Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu danas je potpisan Ugovor o dodijeli financijskih sredstava Međimurske županije za sufinanciranje socijalne usluge rane intervencije u MURID-u.

Ugovor su uz nazočnost Sonje Tošić Grlač pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, potpisati župan Međimurske županije Matija Posavec i izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Direktna sredstva iz proračuna Županije, čine održivost djelovanja MURID-a za 150 korisnika s poteškoćama u razvoju i rane intervencije. Kako je tom prilikom naznačila Silvija Pucko, skrb za malu djecu nedjeljiva je od skrbi za njihove roditelje odnosno obitelj, a to je prepoznala i Vlada RH pa tako MURID-u osigurava sredstva direktno iz državnog proračuna.

Sonja Tošić Grač pozvala je na udruživanje u udrugu MURID, pogotovo svih onih koji djeluju na socijalnom planu i udruge civilnog društva jer stručnost je nezamjenjiva na polju povećanja usluga ovog centra koji i sam koristi usluge fakulteta i drugih nadležnih institucija.

Ovim potpisom upućujemo snažnu podršku MURID-u, rekao je župan Posavec, ali i istaknuo kako ti nije nadgradnja kao u drugim županijama, već civilizacijski standard za čim težimo u svim oblicima života u Međimurju. Pohvalio je rad volontera u MURID-u i izrazio punu podršku u partnerstvu na natječajima u zemlji i inozemstvu.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*