Međimurje Press
Glazba

Crvena jabuka ostvarila najviši ulaz na top listu prodaje

Album Sarajevo 1985. – 2020. legendarne Crvene jabuke na tjednoj je top listi prodaje dospio na visoko, drugo mjesto prodaje domaćih izdanja.

Posebnost ovoga albuma je što je izvorno ekskluzivno predstavljen na streaming servisu Deezer, uz više tisuća korisnika koji su album preslušali do danas.

Frontmen Crvene jabuke, Dražen Žerić Žera o ovom je albumu nedavno izjavio: “Sarajevo je grad iz kojeg smo potekli i koje nas je zauvijek vezalo za sebe. Ovaj album je zahvala tom gradu jer svi oni prvi osjećaji, boje, mirisi, zvukovi, sve ono o čemu pjevamo svih ovih godina spoznali smo upravo na njegovim ulicama. Osjećajući tu našu nostalgiju i ljubav, brojni autori su napisali prekrasne pjesme koje su postale naše i koje se nalaze na ovom albumu“.

Na albumu se nalaze pjesme posvećene Sarajevu, gradu iz kojeg potječu članovi Crvene jabuke, one već dobro znane kao što su Stižu me sjećanja, Duša Sarajeva, Sarajevski lijepi dani, Dok Miljacka protiče, ali i one u novim aranžmanima poput Zapis o zemlji, Park kafana, Krkanikus Balkanikus i Male stvari. Tri potpuno nove pjesme, Rano mojaKad s tobom nema me Ja još dišem, posvećene su ljubavi. Jovan Peurača i Marko Đurašević Mahoni koautori su prve dvije pjesme, a autor pjesme Ja još dišem je Asmir Spahić.

Najprodavanije domaće izdanje tjedna i ovoga je puta pripalo albumu Antologija Miše Kovača, a na trećem se mjestu našla Mia Dimšić i s albumom Sretan put. Oba albuma donosi Croatia Records.

Na vrh top ljestvice stranih izdanja dospjelo je novo izdanje Dua Lipe, Future Nostalgia koji na naše tržište donosi Dancing Bear, na broj dva se vratio Harry Styles uz album Fine Line koji donosi Menart, a na trećem se mjestu našao legendarni album Red Hot Chili PeppersaCalifornication, koji u Hrvatskoj potpisuje Dancing Bear. 

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_19.tjedan
Top lista prodaje_strana_19.tjedan

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja