Međimurje Press
GlazbaMeđimurski festival

VANESSA KRALJ LJEPOTOM I TALENTOM NAPRAVILA JE POMUTNJU U SUPERSTARU, RASPLAKALA SEVERINU I NIKU TURKOVIĆ, A SADA IMA SVOJ PRVI SINGL 'DIGNI GLAVU'

„Emocija koja isijava kroz simpatičnost“, riječi su kojima je Vanessu Kralj opisao skladatelj i član žirija RTL-ovog showa Superstar Tonći Huljić kada je vrlo emotivno otpjevala i na klaviru odsvirala hit grupe Dalmatino ‘Dajem ti rič’. Nakon što su obrisale suze ganuća, ostale dvije članice žirija Severina i Nika Turković priznale su da ih je njena izvedba začarala, a Filip Miletić joj je poručio da je „whole package“, što znači da ima sve što je potrebno za uspješnu glazbenu karijeru.

S vjerom u sebe Vanessa se prijavila na televizijski talent show, a s istom vjerom snimila je i svoju prvu pjesmu himnične melodije te znakovitog naziva ‘Digni glavu’ koju su za nju napisali Ivan Mikulić i Alen Orlić. Stihove, koji govore o snazi žene poručujući da odustajanje nije opcija jer nikada ne znaš kakve životne ljepote čekaju iza ugla, Vanessa je donijela uvjerljivo kao da je proživjela sve o čemu pjeva i tu se krije snaga njenog talenta koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

„Uzbuđena sam i jedva čekam da svi čuju ‘Digni glavu’ i predivnu poruku koju nosi. Posvećujem ju svim curama i ženama koje su se već srele ili će se tek sresti s ljubavnim razočaranjima, neka to bude himna njihove snage. Mi žene moramo se međusobno podržavati i onda možemo stvarno sve„, kaže mlada glazbenica kojoj je najveća podrška njena obitelj – roditelji, sestra te baka koja živi u Svetom Martinu na Muri gdje Vanessa često rado dolazi. Stoga je posebno sretna što će 14. lipnja nastupiti u svom rodnom kraju, na Međimurskom festivalu “Ljubo Kuntarić”, gdje će izvesti svoj debitantski singl, a najdraža publika biti će joj upravo njena baka.

Svjesna da je talent potreban, ali ne i dovoljan, Vanessa usavršava svoje sviračke vještine, svakodnevno vježbajući klavir u koji se zaljubila još kao djevojčica. Nije joj teško satima pjevati i smišljati neke nove melodije pa je moguće da u bližoj budućnosti predstavi i svoju autorsku pjesmu. Obzirom da je čitav život provela u austrijskom Leibnitzu gdje upravo završava fakultet, velika joj je želja poboljšati svoj hrvatski kako bi što lakše komunicirala s obožavateljima koji joj redovito šalju poruke podrške putem društvenih mreža: „Nakon prvog nastupa u Superstaru, inbox mi je bio zatrpan porukama i to nije prestalo do danas. Uglavnom mi pišu djevojke, komentiraju da im se sviđa moj odabir pjesama, ali i styling pa često dijelim i modne savjete i osjećam kao da smo prijateljice iako se s većinom njih nikada nisam upoznala, a voljela bih jako“, otkriva Vanessa.

Oko svog prvog videospota Vanessa se jako potrudila, okupivši ekipu profesionalaca predvođenih austrijskim redateljem Markusom Kramplom koji je pazio da svaki detalj bude pomno osmišljen i u skladu s njenom inspirativnom pjesmom. Veliki doprinos spotu dala je i prekrasna glumica Arija Rizvić, utjelovivši ženu koja uz Vanessinu pomoć pronalazi snagu da se izdigne iz svih poteškoća. Ljepote međimurskog kraja sjajno su se stopile s redateljevom vizijom pa su rijeka Mura, imanje Terbotz, Mađerkin breg i Dom kulture Štrigova ponudile bajkovitu kulisu Vanessine glazbene priče koja je tek počela.

Lana Martinjak

Bonton Music

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja