Međimurje Press
GlazbaMeđimurski festivalVijesti

Trijumf međimurskih pjevačica na 22. MEF-u

Prekrasan ambijent Atrija Starog grada u Čakovcu na 22. Međimurskom festivalu “Ljubo Kuntarić” bio je slabodobitan za dvije mlade međimurske pjevačice Vanessu Kralj i Kiaru Cenko. Vanessa je osvojila prestižni Grand Prix, dok je Kiara nagrađena u kategoriji najbolje interpretacije. 

Uz pregršt izvrsnih dosjetki voditelja Maria Petrekovića, ovogodišnje izdanje polučilo je sijaset vrhunskih mladih izvođača uz one daleki iskusnije. Čuli smo 19 sjajnih izvođača koji su nagrađeni aplauzima za svoje nastupe ispunjenog Atrija Starog grada.

Kako je istaknuo glazbeni producent MEF-a Toni Eterović, festival je napravio istinski zaokret dajući priliku prvenstveno mladim autorima, što itekako nedostaje u hrvatskoj pop i zabavnoj glazbi. Neka nova lica uz nove perspektive u afirmaciji mladih autora i izvođača, recept je koji nameće novo vrijeme. Župan Matija Posavec naglasio je vrijednost koju je Čakovčanac Ljubo Kuntarić dao hrvatskoj glazbi i čije ime ponosno nosi ovaj festival.

Svi sudionici po završetku festivala okupili su se i opustili na velikom after party-u u druženju i fešti uz svirku Jadranskih maestrala.

Uz festival održan je mali Sajam na kojem su se mogla kušati vina Filipa Plavšeka, Pivovare Lepi dečki, keramika Lovre Pergara, slikarskih radova Lidije Jurčec.

Kako napominju sudionici, sve je sjajno organizirano, o čemu svjedoči direktan prijenos VTV-a i Prigorske TV (što možete pogledati na YouTube kanalu Međimurskog festivala). Svakako, velike zasluge za besprijekorno ozvučenje i svijetlo idu tvrtki Panonica iz Zagreba.

Nagrade:

NAJBOLJI DEBITANT: Lorenza Puhar Lola

NAJBOLJI TEKST: Miroslav Petrac za pjesmu “Međimurje ti si moj pajdaš”

NAJBOLJI ARANŽMAN: Aleksandar Valenčić

NAJBOLJA GLAZBA: Duško Krznar

NAJBOLJI ETNO IZRIČAJ: Tomislav Kovač

NAJBOLJA INTERPRETACIJA: Kiara Cenko

GRAND PRIX: Vanessa Kralj

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja