Međimurje Press
Glazba

HR Top 40: Pet novih singlova osvajaju listu

HR TOP 40 listu najemitiranijih domaćih hitova prošlog tjedna broji čak pet novih ulaza, a najviši je ostvario Marko Kutlić s novim singlom Budi moja noćPjesma je zauzela 15. mjesto, a izdaju ju Cepelin Media i Croatia Records. Ne radi se samo o novoj pjesmi nego i o novom, dosta drugačijem zvuku od onoga na kakvog smo do sada naviknuli u Markovim izvedbama. Produkcija je vrlo organska i svaki instrument je odsviran uživo u studiju. Pjesmu potpisuje Marko u suradnji s Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem, a za aranžman i glazbenu produkciju pobrinuli su se Dragan Brnas-Fudo i Ante Gelo. Pjesmu prati i zanimljiv videospot u kojem se uz Marka pojavljuje mlada redateljica i glumica Arija Rizvić. Videospot je snimio i režirao Josip Ninković. 

“Počašćen sam i drago mi je da su glazbeni urednici, kao i publika, prihvatili moj novi zvuk i omogućili mi ovakav sjajan ulaz na Top listu najemitiranijih singlova. Pjesma je drugačija od onog što sam do sada radio i zadovoljan sam suradnjom s Damirom Bačićem i Vjekoslavom Dimterom. Sama pjesma govori o osjećaju kad čezneš za nekim, a nemaš mu/joj to hrabrosti reći. Hvala još jednom svima što uživate slušajući ‘Budi moja noć’.” rekao je Marko Kutlić.

Marko Kutlić, Budi moja noć, Cepelin Media/Croatia Records

Pjesme s ovogodišnje Dore, kao i prošli tjedan, nastavljaju osvajati ljestvicu pa je idući novi ulaz pjesma Zapjevaj, sloboda je! Tonyja Cetinskog i Kikija Rahimovskog. Pjesmu izdaju Kiki Rahimovski i Hit Records. Na samom nastupu u Opatiji na ekranima iza njih bile su ispisane riječi kojima su htjeli pojasniti što je za njih sloboda. Glazbu i tekst potpisuje sam Kiki, a pjesmu je vješto “upakirao” njihov vrsni glazbeni suradnik i producent Dejan Nikolić. Pjesma na HR Top listi zauzima 17. mjesto.

“Sretan sam što smo ostvarili ulazak na top listu. Veliko hvala urednicima i publici što su prepoznali pjesmu.” poručuje Tony Cetinski.

Tony Cetinski i Kiki Rahimovski, Zapjevaj, sloboda je!, Kiki Rahimovski/Hit Records

Iduća pjesma s Dore je pjesma Kriv Sandija Cenova koju također izdaje Hit Records. Glazbu i aranžman potpisuje Siniša Reljić Simba, a tekst Fayo. Pjesma je zauzela 33. mjesto na listi.

“Mnogi su se pitali što ja uopće radim na Dori s ovakvim ‘domaćim’ tipom pjesme. Međutim, dobio sam puno komplimenata, koje mi je uputila moja publika i moja generacija, koja ne sudjeluje u glasovanju, ali itekako prati glazbene trendove. Meni je Dora bila sjajna prilika za promociju jedne bezvremenske balade, kao što je pjesma ‘Kriv’.
Jako me veseli ulazak na HR top 40, jer su ljudi, čini mi se, prepoznali emocije, koje je cijeli moj tim uložio u pjesmu. Upravo je emocija ono što tražim u glazbi i moja vječna nit vodilja u karijeri”, 
istaknuo je Sandi Cenov.

Na 27. mjestu liste našao se Sebastian Popović i singl Normalno, koji izdaje Menart. Tema nove pjesme je život u sretnoj ljubavi. Za tekst i glazbu zaslužan je sam Sebastian, a za produkciju i aranžman Marko Matijević Sekul.

“Hvala svim radio postajama što su prepoznali i uvrstili moj novi singl na njihove radio valove. Ulazak u Top 40 mi je velika čast i pokazuje mi da sam na dobrom putu. Ovo mi je motivacija za daljni naporan rad i dodatna energija da isporučim kvalitetu koju svi zaslužuju.” izjavio je Sebastian Popović.

Posljednji prošlotjedni ulaz ostvarila je Eni Jurišić sa singlom Gubim dah koji se našao na 37. mjestu. Glazbu i aranžman pjesme potpisuje Enin dugogodišnji suradnik Miroslav Lesić – Lesique, a u pisanju teksta snage su udružili također Miroslav Lesić, Predrag Martinjak i sama EniPjesmu izdaje Aquarius Records.

“Tako mi je drago da je pjesma ‘Gubim dah’ ušla na Top 40 i da su i urednici na radijskim postajama prepoznali da se radi o jednom posebnoj skladbi. Još od prvog stiha koji glasi ‘Napravila sam nešto glupo…’ znala sam da je ovo drugačija pjesma i bila sam sigurna da ćemo imati nešto posebno. Hvala svima koji su pomogli da i pjesma i spot izgledaju i zvuče svjetski i nadam se da će pjesma još dugo poživjeti u eteru.” otkrila je Eni.

Eni Jurišić, Gubim dah, Aquarius Records

Na prvom mjestu liste je i dalje Albina i pobjednička pjesma Dore, Tick Tock koju izdaje Universal Music Hrvatska. Na drugom mjestu je sastav Cambi i pjesma Zaljubljen u izdanju Dallas Recordsa, a treće mjesto zauzima Massimo i Mali krug velikih ljudi. Pjesmu izdaje Aquarius Records, a ona je ujedno i najizdržljivija na listi.

Kada je riječ o regionalnoj listi, sve regije osvaja Albina i pjesma Tick Tock.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 22. veljače do 28. veljače 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:
  spotify 

Foto: Boris Štajduhar/Hrvoje Banić, Hrvoje Serdar

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja