Međimurje Press
Glazba

Novi potrebni rekvizit za festivale je – čep za bocu!

Iza nas je INmusic tjedan. Četiri večeri, manje više povratnika, na otkazivanom ‘reunion’ izdanju na kojeg se dugo čekalo. S lineupa je od prvotnog plana ispao Beck, a dodan je velik broj domaće indie podrške. Ukratko, od nastupa, Killersi su ubili prvu večer, Nick Cave je okupio masu u utorak, Deftonesi uz nostalgične teške rifove u srijedu i Roisin Murphy koja je preotela titulu headlinera Kasabianu zadnju večer. A riječ festivala je – čep. Odsad, priprema za festivale znači i čep u džep jer se Marić ove godine dosjetio kako prodavat više vode. Naime, ako prodaš bočicu vode bez čepa, nije praktično skakati po festivalu i dopunjavati vodu, kupit ćeš novu bocu. A ne bi bilo loše ni da se razmisli ukinuti plastične pivske čaše koje su i dalje posvuda po podu što je već godinama prošlost u zdravijem svijetu.

Otvoren je novi klub, Diamond klub kod Malinske na Krku koji bi mogao postati nova plesna meka. Najavljeno je i otvorenje uz velika DJ imena kao što su Roger Sanchez i Magdalena, sestra od Solomuna, a dolazi i bivša košarkaška mega zvijezda Shaquille O’Neal koji ima svoj DJ nastup pod imenom DJ Diesel.

Kako napisati dobru pjesmu, pet savjeta za dobru pjesmu daje prepoznati kantautor The Gentleman.

Od partnerskih koncerata, možda još stignete na Vladu Kreslina u sklopu programa Ljeto u MSU večeras, a večeras je i druga večer Let’s Rock festivala u Šibeniku koji je i lokacija pisanja ovog newslettera.

Evo je banja. Goribor koji se raspao u svom velikom rastu, deset godina kasnije, objavio je dva reizdanja albuma “Goribor” i “Evo je banja”. Throwback.

Selekcija singlova tjedna, i to onih s naših prostora, ovaj je tjedan izdvojila osam domaćih / regionalnih pjesama koji traže posebnu pažnju, a pravilo je samo da je singl objavljen u zadnjih desetak dana, dostupan na YouTube-u i da sadrži nešto uzbudljivo, nešto izvrsno u sebi. Ovaj tjedan Ispod pulta su suradnja Neli ft. Matija Dedić, nova Sajsi MC sa svojom “Ringe jaja”, rokeri s Abbey Roada Manifest, mlada pop pjevačiva TIA, hip hop legenda Bvana iz Lagune, novi više manje dragilj INSAN, tu je i nova Muha kao i Hiljson Mandela ft. Rasta i njihov “McLaren”. Preslušaj i odaberi favorita!

Prvi ljetni singl tjedna ima Marko Mandić “Leto stiže” u suradnji s reperom kene berijem.

 fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • RockLive Festival, 28.7. – 31.7.2022., Kampus, Koprivnica, još 7 kodova

KISS, The Cure i Sting (sve Zagreb) promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Foto: https://www.bbc.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja