Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled glazbenih novosti!

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Ennui’ (Pavel), ‘Pjesme za tebe’ (Marin Jurić-Čivro), ‘Music Conversation’ (Silvije Glojnarić) i ‘Sve će biti dobro’ (Bruno Krajcar). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Retrospektivni album
Među najnovijim retrospektivnim izdanjima nalaze se albumi ‘The Best of 2020’ (Različiti izvođači), ‘Plavi kaputić (Priče iz predgrađa) i Tonkica Palonkica’ (Mladen Kušec), ‘Retrospective 1988-1991’ (ET) i ‘Pjevam i živim – Live at Lisinski’ (Vladimir Kočiš Zec). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.
Singlovi
Pjesme ‘Shika Shika’ (Aklea Neon), ‘Last Christmas (Wham! Cover)’ (pocket palma), ‘Otkako te nema’ (Pavel) i ‘Ova ljubav (Acoustic Version)’ (Zsa Zsa, Hiljson Mandela) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 35 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), novo: božićno (pjesme za radost Božića), uvijek dobre: božićno (pjesme za radost Božića, antologija) i 72 priče o albumima (pjesme s odabranih albuma koji su uvršteni u knjigu ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi
Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Mila’ (Rundek & Ekipa), ‘Oštarije su mi zaprli’ (Alen Vitasović, Marco Grabber & Ivan Arnold), ‘Ugrij mi dušu’ (Tomislav Bralić i klapa Intrade) i ‘Božićna idila’ (Dyaco).
HDU VIJEST TJEDNA

Kreativna Europa

IMPALA je pozdravila Sporazum o programu ‘Kreativna Europa‘, jedinom programu Europske unije koji je posvećen njezinu kulturnom sektoru. Sedmogodišnji program, koji počinje 2021. godine, imat će proračun od 2.2 milijarde Eura i bit će najviši do sada. Povrh tradicionalne potpore za kulturi i kreativni sektor, program će prvi puta predstaviti posebne akcije sektoraa za glazbu.

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Mali krug veklikih ljudi’ – Massimo
Aquarius Records

 

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Let’s Love’ – David Guetta & Sia
Dancing Bear
1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Taftalidze Shuffle’ – Vlatko Stefanovski
Croatia Records

 

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma


Power Up – AC/DC
Menart

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

U blagdanskom smo raspoloženju i nudimo vam kombinaciju božićnih pjesama i aktualnih singlova s domaće glazbene scene. I danas listamo listu HRtop 40 i predstavljamo jedan album. Ovoga puta to je ‘Brisani prostor’ koji su nam pripremili Rundek & Ekipa. S nama su, između ostalih, pjesme u izvođenju Meri Andraković, Ogenj, Heidi šeće psa i Bojan Jambrošić.

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja