Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Škrinja’ (Alejuandro Buendija), ‘O čemu pričamo’ (Antonela Doko), ‘Femme Nouvelle Vol. 2’ (Različiti izvođači) i ‘I Glow’ (Je veux). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Dobri se zaborave’ (Pavel), ‘Plan B’ (Franka), ‘Sjeti se’ (Damir Kedžo) i ‘Čudo’ (Indira Forza) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 32 nove pjesme.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), uvijek dobre: KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC (klasici domaće diskografije), 72 priče o albumima (pjesme s odabranih albuma koji su uvršteni u knjigu ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja) i zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Potrošilo nas vrime’ (Jasna Zlokić), ‘Svaki put’ (Luce), ‘Moja posljednja i prva ljubavi’ (Gelato Sisters) i ‘Sreća do neba’ (Nina Fakin).

HDU VIJEST TJEDNA

RUNDA DIGITAL DAY #02 i ove godine dovodi aktere svjetske glazbene scene na regionalnu konferenciju

Drugo izdanje regionalne glazbene konferencije Runda Digital Day održat će se slijedećega tjedna u terminu od srijede, 2. prosinca, do petka, 4. prosinca. Poslovni glazbeni događaj donijet će direktne online prijenose panela, prezentacija i radionica putem kanala Runde na Facebooku, Indirekt Showcase-a, Hrvatske diskografske udruge i drugih partnera, jednako kao i putem kanala Runde na servisu YouTube. Sadržaji su otvoreni svima koji žele pratiti program.

Runda Digital Day #02 ugostit će predstavnike organizacija, kompanija i servisa Merlin, IMPALA, WIN, CD Baby, PIAS, Beggars Banquet, Belive, jednako kao i niz regionalnih izdavača, izvođača, predstavnika glazbenih kompanija i organizacija i drugih glazbenih profesionalaca. Posebni gost konferencije Runda Digital Day #02 je Martin Mills, legenda indie scene i pokretač kultnog indie labela Beggars Banquet.

 

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Mali krug velikih ljudi’ – Massimo
Aquarius Records

 

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Let’s Love’ – David Guetta & Sia
Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Tvrđava’ – Crvena jabuka
Croatia Records

 

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Letter to You’ – Bruce Springsteen
Menart

 

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

 

Iz sadržaja aktualne emisije:

Prodaja vinilnih glazbenih izdanja u Velikoj Britaniji bi ove godine mogla doseći najbolje rezultate u protekla tri desetljeća. A mi vam nudimo puno povoda da se odlučiti za upotpunjavanje svoje glazbene kolekcije. Ili da se lakše odlučite za odabir najboljeg glazbenog poklona. Predstavljamo album ‘Šta mi ljube oćeš kazat’ Klape Rišpet i listamo najemitiranije domaće pjesme u eteru hrvatskih radijskih stanica. S nama su, između ostalih, Hari Rončević, Luka Nižetić, Tonči Huljić & Marko Tolja i Hladno pivo.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja