Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti!

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Heidi šeće psa’ (Heidi šeće psa), ‘Dalmatia World Music – Prst u more 1’ (Različiti izvođači), ‘Vremena nemaš’ (OFFinGER) i ‘Valentinovski koncert (Live)’ (4 Tenora). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Kad mislim na to’ (Natali Dizdar), ‘Proljeće’ (Heidi šeće psa), ‘Pomalo slučajno’ (Mia Dimšić) i ‘Daleki poljupci’ (pocket palma) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 42 nove pjesme.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Spotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), uvijek dobre: đorđe balašević (klasici domaće diskografije, Đorđe Balašević) ljubavno (pjesme ljubavi i romanse)  i uvijek dobre: ljubavno (pjesme ljubavi i romanse, antologija). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Zalazimo k’o sunce’ (Lidija Bačić), ‘Manijak’ (Colonia), ‘Ima li to kraja’ (Jurica Pađen & Aerodrom) i ‘Tell Me’ (Eric).

HDU VIJEST TJEDNA

Unatoč svim izazovima pandemijske godine 2020., prihodi diskografske industrije bili su veći nego što se to očekivalo i predviđalo

Rast prihoda svjetske diskografske industrije nastavio se i tijekom 2020. godini usprkos svjetskoj zdravstvenoj krizi, prenio je Music Business Worldwide. Podatke je u svom godišnjem izvještaju objavila analitička kompanija Midia Research, a odnosi se na kompletno glazbeno poslovanje koje ukljuuju rezultate glavnih glazbenih kompanija (major companies), nezavisne diskografske kuće i samostalne objave DIY izvođača. radi se o porastu od 7 posto u odnosu na godinu dana ranije. U analizi se ističe kako bismo mogli očekivati i snažne poslovne rezultate tijekom 20201. godine ‘ako se zamah nastavi’.

 

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HR Top 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARC Top 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Tick Tock’ – Albina
Universal Music

1. mjesto Airplay Radio Chart

My Head & My Heart’ – Ava Max
Atlantic / Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

The Best Of Collection’ – Đorđe Balašević
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘1970’ – Bob Dylan
Menart

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Glavne kategorije ovogodišnjih Grammyja pripale su ženama. Taylor Swift, H.E.R., Billie Eilish i Megan Thee Stallion vlasnice su albuma godine, pjesme godine, snimke godine i naslova Najboljeg izvođača godine. Istovremeno, Beyonce je postala rekorderkom po broju dobivenih kipića u povijesti – njih dvadeset i osam.

I ta svjetska priča je najbolji mogući uvod u našu domaću. Jer, ovoga tjedna u Inkubatoru dobre glazbe bavimo se albumom ‘Šuti i pjevaj’, pločom Sare Renar koja tematizira položaj žena u svijetu danas

I danas pregledavamo listu HRtop 40 i donosimo novosti s domaće glazbene scene. S nama su, između ostalih, Boris Štok, Bang Bang, Jure Brkljača i Rade Šerbedžija.

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja