Međimurje Press
UdrugeVijesti

Zrinska garda kod varaždinskog biskupa

Zrinska garda Čakovec, njen predsjednik Đuro Bel, dopredsjednici Josip Torčec i Dražen Berkopić, kuma zastave gospođa Bernarda Cecelja, nadzapovijednik Alojz Šestan i počasni predsjednik Alojzije Sobočanec, Družba “Braća Hrvatskog zmaja” Zmajski stol Čakovec, pročelnik Ivica Zanjko, Zrinski konjanici Čakovec i podpredsjednik Marijan Ramušćak bili su na Božićnom prijemu kod varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša.
Prijemu je nazočio i Mons. Josip Mrzljak, biskup u miru i počasni član Garde. U ugodnom razgovoru zadržali si se dulje od sat vremena i prenijeli biskupu sve aktivnosti u godini koja je upravo završava, ali i o planovima za slijedeću godinu. Akcent je stavljen na zajedničke aktivnosti oko postavljanja kipa blaženom Alojziju Stepincu na Franjevačkom trgu u Čakovcu za koji se čeka suglasnost grada Čakovca.
Biskup je podržao i sve aktivnosti garde, Družbe i Matice oko Štrigove ( Stridona) kao mjesta rođenja sv. Jeronima. Dogovorena je i daljnja suradnja u kojoj je biskup prihvatio da postane članom Zrinske garde.
Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja