Međimurje Press
Sport+

Pretkadeti Košarkaškog kluba Međimurje peti u Dubrovniku

Ekipa pretkadeta U-15 Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec sudjelovala je od 26. do 29. prosinca na Novogodišnjem Libertas cup 2022. – Kupu hrvatskih regija u organizaciji KK Dubrovnik.

Turnir je odigran u tri uzrasne kategorije (dvije dječaci i pretkadeti).

U jakoj prekadetskoj konkurenciji u kojoj su nastupile između ostalih tri ekipe koje će uskoro započeti igrati Jedinstvene pretkadetsku ekipu HKS-a, naše Međimurje osvojilo je 5. mjesto.

U razigravanju za peto mjesto savladana je Rijeka rezultatom 63-59 za uspješan kraj turnira.

Izvrsnu partiju pružio je naš centar Marin Kovač koji je zabio 29 poena. U listu strijelaca upisali su se također: Zrna 12, Krištofić 6, Sinković 6, Mikec 6, Rušnjak 2 i Colarić 2, a još su igrali: Kraljić, Juras i Mikolaj. Ekipu je vodio trener pretkadeta Međimurja Igor Čajić.

Prije toga u našoj skupini A na turniru u Dubrovniku odmjerili smo snage protiv KŠ Dražen Petrović tj. pretkadetske ekipe Šibenike i Bosca iz Zagreba obje ekipe koje će igrati JPKL.

U utakmicama protiv Šibenke i Bosca, doživjeli smo poraz 60-32, odnosno 65-44.

Međimurje je u ove dvije utakmice igralo u sastavu: Krištofić 18, Mikec 16, Kovač 14, Zrna 12, Sinković 8, Rušnjak 4, Juras 2, Colarić 2, Kraljić i Mikolaj.

Ovaj turnir je veliki zalog za budućnost mladih čakovečkih košarkaša koji uskoro kreću u Ligi Sjever u borbu za prvo mjesto i nastup u Kupu regija HKS-a.

Osim utakmica, slobodno vrijeme iskorišteno je za trening, kao i za posjet predivnoj staroj dubrovačkoj jezgri za lijepu uspomenu svih u našoj maloj ekspediciji.

Košarkaški klub Međimurje
Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja