Međimurje Press
GlazbaNekategorizirano

VESNA PISAROVIĆ najavila drugi koncert u Boogaloou koji će se održati 28. siječnja (subota)

Vesna Pisarović neizostavno je ime na plejlistama svih tuluma, ali i radijskih postaja u svojoj više od četvrt stoljeća dugoj glazbenoj karijeri. Prošle je godine održala trijumfalni koncert u rasprodanom Domu sportova koji najbolje svjedoči o njenoj popularnosti, a ovaj u Boogaloou će joj biti prvi solo klupski koncerti u Zagrebu s pop pjesmama nakon toga.

Vesnino bavljenje glazbenom počelo je već u ranoj dobi, kad je imala 14 godina. Na Zadarfestu pet godina kasnije upoznaje Milanu Vlaović koja je potpisivala glazbu i tekstove na njenim nadolazećim albuma. Između ostalog, Milana stoji iza pjesme “Sasvim sigurna” (engleska verzija: “Everything I Want”), s kojom je Vesna Pisarović 2002. pobijedila na Dori, te predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije gdje je osvojila 11. mjesto. Dvije godine kasnije Vesna je napisala pjesmu “In the Disco” koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu te osvojila 9. mjesto. Opće je poznato da je Vesna Pisarović 2006. otišla u Den Haag na Kraljevski konzervatorij kako bi studirala jazz pjevanje, a osim diplome s tog studija, završila je i fonetiku te hrvatsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U vrlo bogatoj karijeri objavila je osam studijskih albuma od kojih je najaktualniji “Petit Standard” iz 2019. godine. Tri godine ranije za njemačku diskografsku kuću Jazzwerkstatt objavila je album jazz obrada starih jugoslavenskih hitova 50-ih i 60-ih pod nazivom “The Great Yugoslav Songbook” (“Naša velika pjesmarica”), a koji je kasnije imao i nominaciju za Porina u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe.

Perica Štefan

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja