Međimurje Press
Politika i društvo

Skandalozna izjava premijera!

Inicijativu za ukidanjem članarine u HGK-u Andrej Plenković ocijenio je populističkom politikom, jer najniža članarina iznosi 42 kune mjesečno.

“Nitko od nas ne kaže da HGK ne može možda bolje raditi, biti korisnija, dostupnija poslovnim subjektima, ali HGK ima svoju tradiciju čini mi se 160 godina i to nisu tijela koja se demontiraju na brzinu, zbog oporbenog hira ili nekakvih demagoških i populističkih namjera. Raditi politički cirkus zbog 42 kune mjesečno može samo ovakva oporba kakvu Hrvatska danas ima”, rekao je Plenković.

Udruga Glas poduzetnika oglasila se putem društvenih mreža i osvrnula se na vrijeđanje poduzetnika od strane premjera Andreja Plenkovića.

“Sinoć ste se rugali poduzetnicima i pitali kakvi su to poduzetnici koji nemaju 42 kune”

To su poduzetnici koji su uništeni i zgaženi politikom koju ova i sve prethodne vlade vode zadnjih 30 godina. Ali smo pošteni, ponosni i hrabri, uvijek spremni pomoći potrebitima i solidarni. I borit ćemo se za boljitak ovog društva i #Hrvatska20 do zadnje kapi krvi.

Ali imam ja protupitanje, kakav ste vi premijer? Pa evo kakvi ste!

KUKAVICA

Svoj kukavičluk pokazujete od početka krize izbjegavanjem sastanka s UGP-om, jer najveća neprisilna udruga poduzetnika u Hrvatskoj s 15.500 članova je po vama manjina koja nije dostojna vašeg vremena. Istovremeno, bez pogovora dolazite na deplasirane dodjele Zlatne kune vaše voljene komore, za to imate vremena, jer vam tamo svi klimaju i klanjaju vam se. Lav ste među ovcama, budite lav među lavovima.

SVJESNO RADITE PROTIV INTERESA NARODA

Jasna volja većine u Hrvatskoj, ne samo jučer u saboru, nego po svim peticijama i anketama je da članarina u HGK bude dobrovoljna. Ovakvim silovanjem javnosti, izvrtanjem činjenica, vrijeđanjem poduzetnika koji su građani ove države i birači, pokazujete da vam nije stalo do dobrobiti društva i građana, već isključivo do vlasti i vaše pozicije.

Može vas zbog svega ovoga biti sram, iako znam da je sram osjećaj koji je vama nepoznat”, stoji u objavi Glasa poduzetnika, koju potpisuje izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin.

Izvor: https://www.nacional.hr/

https://direktno.hr/

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja