Međimurje Press
Politika i društvo

Stjepan Kovač, Damir Ledenčan, Mario Sever optuženi za trgovanje utjecajem!

Uskok odvojenom istragom tereti SDP-ovog saborskog zastupnika i bivšeg čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, međimurskog policajca Marija Severa te Damira Ledenčana kojeg su angažirali da inscenira prijeteće poruke Kovaču.

Gradonačelnika terete da je od policajca, za kojega je Uskok u subotu predložio istražni zatvor, zatražio da otkrije identitet osobe koja je izradila internetsku stranicu na kojoj su objavljeni navodi koje je doživio kao klevetničke i uvredljive, ali i štetne za kampanju na svibanjskim lokalnim izborima.

Kako bi inscenirali prijetnju Kovaču, što se progoni po službenoj dužnosti, policajac je angažirao trećeokrivljenog Damira Ledenčana koji je Kovaču poslao šest SMS prijetećih poruka, uključujući i prijetnje smrću. Kovač je potom zbog prijetnji prijavio nepoznatog počinitelja policiji, a taj je slučaj preuzeo osumnjičeni policajac kojega terete da je nakon utvrđenja mogućeg tvorca internetske stranice s rezultatima upoznao gradonačelnika koji je od načelnika Policijske uprave zahtijevao žurni dovršetak obrade.

Osim toga Kovač je navodno tražio da se prije okončanja drugog kruga izbora za gradonačelnika Čakovca protiv tvorca internetske stranice nadležnom državnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave zbog prijetnje te da se podaci o tome priopće javnosti kako bi pridobio naklonost potencijalnih birača.

Gradonačelnik je potom u javnosti tijekom izborne kampanje u svibnju ustvrdio da je žrtva prijetnji te da se počinitelja tog kaznenog djela može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata.

Policajca terete i da je od travnja 2019. do ožujka 2020. jednoj osobi odao da se nad njom i više drugih provode posebne dokazne radnje zbog utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja vezano za trgovinu rabljenim vozilima, ali i dojavljivao podatke o policijskim radnjama, uključujući i obavijest o planiranom vremenu realizacije istraživanja.

Zbog toga su dvije osobe uništile dio dokaza koji ih povezuju s kriminalnim radnjama, dok je jedna osoba prije uhićenja sakrila dio vozila nabavljenih djelovanjem zločinačkog udruženja kako bi izbjegla njihovo oduzimanje.

O zahtjevu Uskoka za određivanjem istražnog zatvora Novkoviću i Severu odlučivat će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja