Međimurje Press
KolumneKomentariŽupanija

Sjećate li se da je ikada neki političar priznao bilo koju milijunsku ili neku najsitniju prijevaru?

KOMENTAR UREDNIKA

Čitatelji koji ovih dana prate nemile događaje iz Čakovca, u svojim brojnim komentarima pogotovo na portalima, jasno izražavaju sumnju u sve što je „pogodilo“ župana Matiju Posavca. Apsolutna nevjerica, osim onih koji slave, odavno čekajući posrtaj prvog čovjeka Međimurja.

Mnogi i izvan Međimurja jasno daju do znanja kako bez obzira na njegovo priznanje, ovaj čin ima dublju konotaciju povezanu s politikom i onima kojima je svojim uspjesima smetao. A smetao je stranci na vlasti, smetao je čelniku Roma u Međimurju, smetao je onima kojima je dokazivao iz dana u dan da terenski rad i sijaset projekata donose razvoju našeg kraja, a Međimurje svrstavaju u jednu od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, ali i srednjoj Europi.

Mnogi su sigurni da se Posavec nikada ne bi prodao za 10.000 kuna, tim više kada se zna da  nikada nije podizao županijske dnevnice, što je najčešće na službena putovanja vozio svoj automobil i plaćao gorivo iz vlastitog džepa.

Pokrenuo je projekte koji su stajali nedirnuti godinama, u kojima je zaposlenje našlo stotine ljudi, a sada pada na onome što svi rade. Kako inače da se danas zaposlite ako nemate bilo kakvu vezu?  Upravo zato snimanje i praćenje župana, njegovo uhićivanje, imaju 10.000 upitnika i najvažnije pitanje TKO ĆE OD TOGA IMATI KORISTI?

Možda se Matija okružio krivim ljudima, vjerovao krivim osobama, sastavljao vaninstitucionalne križaljke, ali jedna je činjenica nesporna. Župan Matija Posavec živio je Međimurje i dizao ga iz dana u dan. Politički, gospodarski, društveno, kulturno, vjerski, rekli bi braniteljski.

I na kraju, desettisućaiprvo pitanje, je li ovo zaista politički kraj čovjeka koji je ne štedeći sebe, vodio Međimursku županiju?

Urednik

Vezani članci

3 komentara

Henrik 11. rujna 2021 at 14:42

Naš župan nikada nebi pao tako nisko da mora uzeti mito od 10000 kuna njegov ugled i čast više vrijedi sram neka bude onih koji su to isplanirala!

Odgovor
Posavec Goran 19. listopada 2021 at 7:14

Po mojemu decec mora pred kamere izvinuti se i obecati da se to vise nikada nece ponoviti i dobit ce opet vise glasova nego ovi lesinari iz HDZa Mali ima potencionala karizmu i steta bi bilo da zbog tog glupog poteza izgubimo vrsnog politicara. Ja cu mu prvi dati glas. Ljudi smo Svi mi ponekad grijesimo ali ljudski je i oprastati

Odgovor
Posavec Goran 2. studenoga 2021 at 13:53

Ajde Matija izolacija ne vodi nicemu Napravil si kaj si napravil ali Medjimurci su barem vecina uz tebe Trgni se i kreni .Znam da ti nije lako ali ima samo jedan izlas a to je glavu gore i fajt

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja