Međimurje Press
IT

Minecraft natjecanje – 3. mjesto za OŠ Strahoninec!

U organizaciji Microsoft Hrvatska i Slovenija učenici osmih razreda Osnovne škole Strahoninec su sudjelovali u Mineclass natjecanju sa svojom mentoricom Teom Horvatić. Cilj natjecanja bio je u suradnji s učenicima osmisliti nastavnu lekciju u skladu s kurikulumom u igri Minecraft Education Edition. Cijeli projekt odvijao se od veljače kada su učitelji sudjelovali u uvodnim webinarima sve do kraja ožujka kada su proglašeni pobjednici.

Pravila su bila jasno postavljena, a to su da svijet mora biti izrađen u Minecraft: Education Edition verziji igre, a dodatni modovi i resursi nisu bili dozvoljeni. Stručni žiri je procjenjivao izrađene lekcije prema sljedećim kriterijima:

  • Projekt je napravljen u skladu sa pravilima,
  • Kreativnost, originalnost, kompleksnost, pažnja prema detaljima,
  • U skladu s uputama o temi,
  • Uključivanje jednog alata za komuniciranje.​

Od predloženih aktivnosti, grupa od osam učenika osmih razreda odabrala je Neil Armstronga kao zanimljivu osobu o kojoj se može učiti i na satovima Engleskog jezika. Nakon što su počeli generirati ideje o tome kako će svijet izgledati, istraživali su činjenice o njemu i njegovim postignućima te načine na koje mogu to prikazati u Minecraft svijetu.

Učenici su tijekom natjecanja izgradili rodnu kuću u kojoj se može pročitati više o Armstrongovom djetinjstvu. Zatim su izgradili školu gdje se uči o njegovom školovanju te NASA laboratorij gdje je radio. Kreirali su svoju viziju poznatih misija na kojima je radio: Gemini i Apollo. Da lekcija bude autentičnija, kreirali su scene na Mjesecu i unutrašnjosti rakete. Sve detalje svijeta pogledajte na https://www.youtube.com/watch?v=s0KMsw2h0gs

U izgradnju ovoga svijeta utrošeno je više od mjesec dana rada, a učenici su odvojili svoje slobodno vrijeme u popodnevnim i satima vikenda kako bi radili na nečemu dodatnom i kreativnom. Uz to što su vježbali svoje kompetencije u engleskom jeziku, razvijali su dodatne vještine poput kodiranja i suradnje u timu. Svoje radove prikazali su na zajedničkom webinaru svih natjecatelja, a na kraju su osvojili 3. nagradu za svoju kreaciju. Od Microsofta su za nagradu u svibnju dobili certifikate, majice, kape i naljepnice što su ponosno nosili u školi.

Tea Horvatić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja