Međimurje Press
IT

Pokreni se za 10!

Ekipa „Strahobot“ , robotičari iz OŠ Strahoninca, uspješno su zastupali svoju školu i Međimursku županiju na državnom natjecanju “FIRST LEGO League” u subotu 29. svibnja.

Natjecanje se održalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.  Ove godine tema natjecanja bila je „RePlay” kojom se potiče djecu na sport, razgibavanje i ponovni izlazak na igrališta. Na susretu uživo mladi robotičari demonstrirali su  svoje istraživačko-inovativne radove i to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi. Osim toga, radili su i na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms i LEGO Spike robota. Posebnost natjecanja je primjena znanja robotike na lokalnu zajednicu. U prezentaciji svoga rješenja pokazali su kako primijeniti nove tehnologije na poticanje mještana Strahoninca na kretanje. Učenici će svoje inovativno rješenje,  „Pokreni se za 10“, imati priliku predstaviti i mještanima Strahoninca u suradnji s Udrugom žena Strahoninec koja  provodi projekat „Kretanjem do zdravlja.“

Ocjenjivači i suci na ovom natjecanju profesori su fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet te Građevinski fakultet) i Algebre te uspješni stručnjaci iz industrije. Pozitivni povratni komentari koje su natjecatelji dobiti od suca i ocjenjivača usmjerit će ih u nastavku rada, a vrlo vjerojatno i u izboru budućega zanimanja.

Važna je i poruka koju ova vesela ekipa šalje: „Mi  koji smo inače sinonim za ne kretanje, smo se  pokrenuli, pa se pokrenite i vi!… za 10“.

Josip Šipek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja