Međimurje Press
Korisni savjeti

Savjeti građanima povodom blagdana Svih svetih!

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, na prometnicama Međimurske županije očekuje se povećani promet vozila, dok će veliki broj građana u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle, obilaziti lokalna groblja. U spomenutom razdoblju očekuje se pojačan promet na svim prometnicama, osobito na auto-cesti, državnim cestama, kao i na prilaznim cestama prema grobljima te na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom i Mađarskom, posebice na međunarodnim graničnim prijelazima Mursko Središće, Goričan i Trnovec.

Također se pojačani promet očekuje u gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću te mjestima Nedelišće i Mala Subotica.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, promet će se kod većih groblja regulirati upravljanjem policijskih službenika i prometnih redara.

Ujedno, skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i međusobno uvažavanje.

Zbog epidemije bolesti COVID-19, uz trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju te sukladno uputama, preporukama i nužnim epidemiološkim mjerama nadležne Jedinice lokalne samouprave, će prema većim gradskim grobljima organizirati javni prijevoz i način dolaska građana.

Također skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima vode računa o sigurnosti svojih osobnih vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa.

Građane savjetujemo da:

zatvaraju prozore, zaključavaju vrata i prtljažni prostor vozila,
ne ostavljaju ključeve i dokumente u vozilu,
ne ostavljaju vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu (novčanike, torbice, mobitele i slično),
vozila po mogućnosti parkiraju na osvijetljenim mjestima te na mjestima predviđenim za parkiranje.

Prilikom odlaska na groblja građanima savjetujemo da posebnu pozornost obrate i na zaštitu svojih domova kako ne bi postali žrtve kaznenih djela provale i krađe.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policijski službenici će snimati javna mjesta video uređajima u zoni groblja u Čakovcu.

Marina Sodat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja