Međimurje Press
Sport+

2. ML Sjever: Košarkaši Međimurje preokretom do pobjede u Bjelovaru

Zamjenom domaćinstva, Međimurje je u nedjelju na gostovanju u Bjelovaru zapravo igralo kao „domaćin“ u 20. kolu 2. ML Sjever s obzirom da je došlo do zamjene domaćinstva u prvom dijelu sezone. Nakon uzbudljive cijele utakmice na kraju smo zabilježili tijesnu, ali slatku pobjedu 83:80 (23:25, 21:23, 20:19, 19:13).

Trener Novak i ovu utakmicu iskoristio je da više prilike za igru dobiju mlađe snage Međimurja, tako da je većinu prvog poluvremena igrala „kombinirana“ postava mladosti i iskustva.

Iako su Bartolić, F. Kranjčec i Gašparić dobro odgovorili na ukazanu priliku, nije bilo potrebne sinergije i energije kako u obrani, tako i napadu našeg sastava.

To je dobro koristio iskusni Bjelovar koji je ponajviše preko Tušeka i Perkovića konstantno držao našu ekipu u zaostatku.

Kako se utakmica približavala kraju, a Bjelovarčani nisu posustali, trener Međimurja u zadnjoj četvrtini odlučio se zaigrati s najjačim snagama i to je donijelo preokret u zadnjih nekoliko minuta utakmice.

Kuzmić i Marek Novak počeli su zabijati u posljednjoj četvrtini, uz već ranije raspoloženog Glumca najboljeg i najefikasnijeg igrača na terenu i uspjeli smo slomiti Bjelovarčane.

Najprije je Kuzmić donio prvo vodstvo 79-78 dvije minute prije kraja, uzvratili su bjelovarski košarkaši za još jedno vodstvo 79-80, ali to je ujedno bilo posljednje na susretu.

Glumac i Mario Novak do kraja su ubacili 4 koša, obranjena su tri napada bez primljenog koša i zabilježili smo petu pobjedu u nizu 83-80.

Međimurje je u Bjelovaru igralo u sastavu: Balent L., Kuzmić D. 12 (2×3), Novak M. 13 (1×3), Bartolić L. 4, Zaspan F., Horvat J., Golik I. (cap.) 16 (2×3), Gašparić V. 10, Šarić N., Glumac P. 28 (1×3), Kranjčec F. Trener: Stjepan Novak.

Rezultati 20. kola: Međimurje – Bjelovar 83-80, Vedi – Ivančica 69-73, Vindija – Petar Zrinski 83-56, Podravac – Virka 104-59, Radnik – Varteks 20-0. Labrada 1971 Žurko bila je slobodna.

Međimurje u pretposljednjem 21. kolu utakmicu protiv Varteksa dobiva 20-0 bez borbe, tako da do kraja sezone slijedi još samo utakmica protiv Virke koja će se igrati vjerojatno u nedjelju 2. travnja.

Dva kola prije kraja 2. ML Sjever držimo s utakmicom više od Vindije treće mjesto tablice.

Borba za prvaka još nije odlučena, a odluka će pasti po svemu sudeći tek u zadnjem kolu u velikom derbiju prvenstva između Radnika i Podravca koji se igra u Križevcima.

Ekipa Međimurje Radost plasirala se na državnu završnicu U9

U organizacija KS Međimurske županije u subotu 18. ožujka odigran je Završni turnir za dječake i djevojčice U9 regije Sjever.

Sudjelovale su ekipe KK Međimurje Radost iz Čakovca i KK Mladost iz Ivanovca iz skupine A, te KK Vedi iz Bjelovara (prvoplasirana skupina B) i KK Radnik iz Križevaca (drugoplasirana ekipa skupina B).

Ekipa Škole košarke Međimurja U9 zaigrala je u ovoj konkurenciji u kombiniranoj postavi s djevojčicama iz ŽKK Radost pod imenom Međimurje Radost.

Suradnja dva čakovečka kluba urodila je plodom i odmah na prvom pravom natjecanju osvojila drugo mjesto. Time je izboren plasman na Prvenstvo Hrvatske u mini košarci.

Rezultati: Međimurje Radost – Radnik 21:13 (10:0, 5:0, 0:9, 6:4), Mladost – Vedi 21:5 (5:2, 5:1, 6:2, 5:0). Za 3. mjesto Radnik – Vedi 10:19 (0:12, 4:1, 4:8, 2:2). Finale: Međimurje Radost – Mladost 9:34 (2:7, 5:5, 1:14, 1:8)

Prve dvije ekipe iz regije Sjever Mladost Ivanovec i Međimurje Radost Čakovec, izborile su Završnicu Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice U9 koja će se igrati u svibnju.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Maša Posavec (Mladost), a najbolji strijelac turnira je također član Mladosti David Frančić.

Podijeljene su nagrade za košarkaške igre koje su dobili za brzinu Šimun Hossu (Radnik), za slobodna bacanja Tadej Brunović (Radnik) i slalom s polaganjem na koš naš Jako Novak (Međimurje).

KK MEĐIMURJE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja