Međimurje Press
Sport+

ČAK DEVET MEDALJA ZA MACANOVCE NA PRVENSTVU HRVATSKE

Četiri zlata, četiri srebra i  bronca sukus je nastupa članova Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan na Prvenstvu Hrvatske u gimnastici u svim programima sportske gimnastike. No, iza suhoparnih brojki krije se rezultat kao posljedica ogromnog rada i zalaganja cijele gimnastičke obitelji u Čakovcu. Čak devet medalja osvojenih na nacionalnoj smotri koja je  minulog vikenda okupila 550 gimnastičarki i gimnastičara iz 39 hrvatskih klubova dokaz su kontinuiranog treniranja i posvećenosti svim kategorijama i uzrastima. Iako je perjanica čakovečkog i međimurskog sporta imala, i još uvijek ima vrhunske rezultate, prije svega zahvaljujući Filipu Udeu, ti uspjesi nisu koncentrirani oko jednog vježbača već se iz natjecanja u natjecanje potvrđuju neka nova imena. Tako je bilo i na državnom prvenstvu u Osijeku. Osmorica gimnastičara i četvero gimnastičarki ostvarilo je pa skoro maksimum. Državni prvaci su Dominik Vidović, Matija Žarković, Rafel Zember i juniori ekipno. Drugi u zemlju su Marko Sambolec, Noel Novak, Jan Fišter i Erik Kovačić, dok je Leona Radek treća. Dvanaestero Čakovčana su u gradu na Dravi vodili treneri Igor Kriajimski, Marija Zadravec i Matija Novak.

RADOVI U MACANOVOM DOMU I DVORANI UČITELJSKOG FAKULTETA U PUNOM JEKU

Od svih rezultata izostalo je očekivano seniorsko zlato na konju s hvataljkama kojeg bi sigurno uzeo Filip Ude, ali popularni Fićo ovog puta nije nastupao. Razlog, na svu sreću, nije ozljeda već koordinacija radova na čak dvije gimnastičke lokacije u Čakovcu. Paralelno s pretvaranjem dvorane Učiteljskog fakulteta u gimnastičku traje i obnova Macanovog doma pa čakovečki gimnastičari posljednjih dana nisu mogli normalno trenirati. „U Osijek su išli mlađi, tako smo se dogovorili s trenerima, da oni dobe priliku i iskustvo. Ovi radovi koje imamo događaju se jednom u 40 godina i oni su nam prioritet. Jer nakon što završe, a ide prema tome da bi u kratkom roku moglo biti sve gotovo, imat ćemo ono što nismo nikad imali u našem gradu: dvoranu za vrhunsku i dvoranu za rekreativnu gimnastiku. I to sve prije početka nove školske godine“ izjavio je Ude koji je pohvalio rezultat svojih klupskih kolega iskovan u trenutačnim teškim uvjetima. Ali, kako je najavio on, ali i svi u i oko GK Marijan Zadravec Macan sa skorim dolaskom boljih uvjeta za rad i treniranje sigurno će stići i još bolji rezultati. Dodajmo i da su suci na natjecanju bili i naši Damir Fotak i Ante Sudec.

REZULTATI:

Seniori: konj s hvataljkama Marko Sambolec 2. mjesto

Mlađi seniori: obavezni program Dominik Vidović 1. mjesto

Juniori: ekipno 1. mjesto, višeboj Matija Žarković 1. mjesto, karike Noel Novak 2. mjesto, višeboj Erik Trajbar 4. mjesto

Mlađi juniori: preskok Jan Fišter 2. mjesto, ruče Erik Kovačić 2. mjesto

Kadeti: višeboj Rafael Zember, 1. mjesto

Mlađe seniorke: višeboj Leona Radek 3. mjesto

Juniorke: višeboj Tea Zember 14. mjesto

Mlađe Juniorke: višeboj Lana Kirić 12. mjesto, višeboj Ema Radek 15. mjesto

(Tomica Jakopec)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja