Međimurje Press
Sport+

Košarka: Cilj Međimurja do kraja sezone – očuvanje 5. mjesta

Približava se polako kraju košarkaška sezona 2. ML Sjever koja je zbog dodatne kvalifikacijske lige za ulazak u Prvu mušku ligu – nikad kraća.

Drugi dio sezone za koje zbog kratkog prvenstva nažalost nije bilo vremena odraditi niti mini-pripreme što se tiče naših košarkaša Međimurja – nije dobar.

Samo tri pobjede u 8 odigranih kola ispod je očekivanja bez obzira na sve probleme koji su pratili našu momčad u nastavku prvenstva.

Stoga je u pitanje došla i 5. pozicija na tablici koja bi bila „nešto između“ rezultata koji su postignuti u protekle tri sezone u 2. ML Sjever (šesto, pa četvrto mjesto tablice). Da se zadrži sadašnje mjesto na tablici, bit će potrebne pobjede u završnici prvenstva.

U protekla tri kola Međimurje je odigralo protiv tri najjače momčadi lige. Sve tri utakmice bile su kao „blizanke“. Odlično prvo poluvrijeme našeg kluba koje je nagovještavalo da se može iznenaditi favorita, ali na kraju ništa od toga.

Tako je bilo i protiv Radnika prošle subote na domaćem parketu u sklopu 19. kola.

Izjednačeno prvo poluvrijeme, u nekoliko navrata poveli smo i s 5-6 poena razlike, ali ipak su Križevčani imali +2 nakon 20 minuta.

U nastavku su gosti uspjeli prelomiti susret u svoju korist. Pomalo su dizali i održavali prednost od 8-10 poena kako se bližio kraj utakmice, tako da nije bilo prave prilike za preokret.

Međimurje je u drugom poluvremenu u potpunosti izdao šut, posebice za tri poena, tako da je Radnik uz brdo dosuđenih faulova u njihovu korist, rutinski utakmicu priveo kraju.

Na kraju pobjeda križevačkog sastava 71-85 za ostanak nade da će ipak „prvi presjeći ciljnu vrpcu“ u ovoj sezoni, koja nije tinjala previše dugo.

Naime, nakon pobjede Podravca u derbiju kola protiv Vedija u utakmici koja je završila sat vremena nakon ove u Čakovcu, to je ostala samo još kao teoretska mogućnost, jer Virjani imaju i dalje sve u svojim rukama, uz povoljan raspored do kraja sezone.

Križevčani su u većem dijelu sezone bili glavni kandidat za prvaka, sve podredili tom cilju, ali izgleda da im tako nešto ipak neće poći za rukom.

Za Međimurje su protiv Radnika igrali: Balent -, Kuzmić 16 (1×3), M. Novak 9. M. Kranjčec 3 (1×3), Bartolić -, Zaspan – , Hren 3, Gašparić 8 (2×3), Šarić, Glumac 19 (1×3), F. Kranjčec 5, Pađan 8 (2×3). Trener: S. Novak.

Rezultati 19. kola: Međimurje – Radnik 71-85, Vedi – Podravac 87-91, Virka – Bjelovar 67-77, Petar Zrinski – Mladost (Đ) 52-62, Koprivnica – Varaždin 76-107, Labrada 1971-Žurko – Ivančica 46-82.

Međimurje u 20. kolu gostuje u Đurđevcu (nedjelja, 18:30) protiv domaće Mladosti koja je odigrala u zadnja dva kola odlične dvije utakmice protiv Radnika i Petra Zrinskog, tako da će trebati odigrati od prve do zadnje minute maksimalno kvalitetno, da se zabilježi 12. prvenstvena pobjeda.

KK Međimurje

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja