Međimurje Press
Političke stranke

MDS: Nema karata za brzi vlak bez presjedanja do Zagreba !

Nakon dugo vremena stvorio se red na blagajni Željezničkog kolodvora u Čakovcu.

Predsjednik MDS-a Željko Pavlic i članovi Predsjedništva MDS-a Josip Božić, Zlatko Lovrenčić, Miljenko Zelenbaba, Dragutin Dobranić i Ivan Pavlic, pokušali su na blagajni Željezničkog kolodvora u Čakovcu kupiti kartu za brzi vlak, bez presjedanja, od Čakovca do Zagreba, no dobili su odgovor da linije do Zagreba, bez presjedanja nema, a najbrži vlak do Zagreba vozi 2:35 minuta.

MDS tako nastavlja sa svojim aktivnostima u cilju ostvarenje Inicijative za uvođenje direktnih putničkih linija, bez presjedanja, Čakovec-Zagreb-Čakovec. Ovu Inicijativu pokrenuo je Željko Pavlic, vijećnik u Skupštini Međimurske županije i predložio na usvajanje, 21. 12. 2023. godine, Skupštini Međimurske županije, koja ju je jednoglasno podržala.

MDS je pokrenuo i online peticiju za podršku ovoj Inicijativi koju je potpisalo 795 građana.

05. 02. 2024. došlo je do određenih promjena u voznom redu linija na relaciji Čakovec-Zagreb-Čakovec, produženjem nekih linija između od Varaždina do Čakovca, dobivene su neke nove linije od Čakovca do Zagreba, ali nije riješen osnovni problem; nisu uvedeni brzi vlakovi tako da najkraće putovanje od Čakovca do Zagreba traje 2:35 minuta i nisu ukinuta presjedanja, što otežava putovanje putnika, pogotovo umirovljenika.

MDS se, također, odazvao pozivu HŽ Putničkog prometa davanjem prijedloga za promjene u voznom redu koji je trajao do 09. 02. 2024. , i predložio uvođenje ubrzanog vlaka „Međimurje” na liniji Čakovec-Zagreb-Čakovec, koji bi, po našem prijedlogu, imao stajališta, bez presjedanja, u Čakovcu-Varaždinu-Novom Marofu-Zaboku-Zagrebu.

MDS ovom akcijom još jednom poziva mjerodavne u HŽ Putničkom prometu da pozitivno, u što skorijem roku, odgovore na ovu Inicijativu kako bi se ukinula prometna izolacija Međimurja, tim više što se pripremaju velike investicije u željezničku putničku infrastrukturu, koje će biti financirane iz kredita i proračuna koje punimo i mi u Međimurju.

MDS će, u cilju ostvarenja Inicijative, nastaviti sa svojim aktivnostima, a ako ne bude promjena, na slijedeću akciju „kupovanja karata” pozvat ćemo i građane.

Predsjednik MDS-a:

Željko Pavlic

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja