Međimurje Press
Sport+

Održana tri nacionalna prvenstava RH u biciklizmu!

U proteklih 7 dana održana su čak tri nacionalna prvenstva R. Hrvatske u cestovnom biciklizmu. BK Mura Avantura borila se na njima za medalje s Idom i Matijom Trstenjak koji su ukupno osvojili 5 medalja, dva srebra i tri bronce.

Nacionalno prvenstvo R. Hrvatske cestovna kriterijska utrka Sisak

Prošlu nedjelju 13. lipnja 2021. održano je nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u cestovnoj biciklističkoj kriterijskoj utrci, u Sisku, u organizaciji BK Roda. Sudjelovao samo Matija jer je Ida bila spriječena drugim obavezama. U kategoriji juniora Matija je, pri brzini od blizu 50 km/h u 4. krugu od 25 naletio na drugog juniora, koji je pao ispred njega, uspio ustati, pribrati se, doći do tehničke zone, zamijeniti gumu te nastaviti utrku. Nakon par krugova, Matija i Nicolas iz BK Zadra uspjeli su se odvojiti od grupe i otići u bijeg te pokupiti dovoljno preostalih bodova da Nicolas pobijedi, a Matija osvoji drugo mjesto te naslov nacionalnog viceprvaka, dok je medalju brončanog sjaja osvojio Josip Juras, BK Fortica iz Šibenika. Od Matijine opreme u padu nastradalo je sve što je nastradati moglo, dok je Matija osim natučenja i oguljotina po većem dijelu tijela, bez lomova, još dobro prošao. 

Nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u pojedinačnom kronometru Zadar

Nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u pojedinačnom kronometru održano je ove godine u organizaciji BK Zadra u Visočanama kraj Zadra 18. lipnja 2021. BK Muru Avanturu predstavljali su Ida i Matija Trstenjak, oboje u svojim kategorijama. Prema službenim rezultatima Hrvatskog biciklističkog saveza, Matija je osvojio medalju srebrnog sjaja te naslov nacionalnog viceprvaka, dok je prvo mjesto osvojio Nicolas Gojković iz talijanskog Team Fratelli Giorgi A.S.D, a 3. je završio Paško Duilo iz BK Krka-Skradin. U kategoriji juniorki, Ida je osvojila brončanu medalju, pobijedila je Tea Lužaić iz BTC City Ljubljana Scott, dok je 2. bila Slavka Barešić iz BK Zadra. Najbrži od svih na ovoj utrci, bio je iz kategorije Elite i do 23, Fran Miholjević koji vozi za talijanski klub Cycing Team Friuli. U muškoj kategoriji Elite pobijedio je Toni Stojanov, a u kategoriji Elite žene pobijedila je Mia Radotić, BK Puls.

Nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u biciklizmu na cesti

Nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u biciklizmu na cesti održano je u Primoštenu i to kroz dva dana, u subotu i nedjelju, u organizaciji BK Fortice. U subotu, 19. lipnja 2021. su se za naslove nacionalnih prvaka borile mlađe kategorije do 13, do 14, do 15 godina te Kadeti, Elite žene i Juniorke gdje se Ida Trstenjak iz BK Mure Avanture borila za svoju medalju. Ida je u svojoj kategoriji Juniorki ponovo stala na postolje osvojivši brončanu medalju. Pobijedila je Tea Lužaić iz slovenskog kluba BTC City Ljubljana Scott. U kategoriji Elite žene pobijedila je Maja Perinović, BK Zadar, a Mia Radotić iz BK Pulsa osvojila srebro. Pobjede u mlađim kategorijama odnijeli su, u kategoriji Kadeta Danijel Budimir iz BK Fortice, U15 žene Zadro Lucija, BK Sokol Vinkovci, U15 muški Noa Jočić Mustač, U14 muški Fran Pečnjak, BGK Tuškanac, U14 žene Iva Iličić., BK Sokol Vinkovci i U13 muški Škara Roko, BK Zadar.

U nedjelju 20.lipnja 2021. dočekali smo i zadnje utrke na nacionalnom prvenstvu R. Hrvatske u cestovnom biciklizmu gdje su se natjecali biciklisti u najjačim kategorijama, Elite muški, Veterani i najluđi Juniori gdje je vozio i Matija Trstenjak iz BK Mure Avanture. Njihova utrka se nije odvijala baš po planu pa su Matiji zbog trenutka nepažnje pobjegli glavni konkurenti pomiješani s veteranima. Nakon što ih je lovio dva kruga, ipak je smogao snage i pred sami završetak utrke uspio je s oko sedme pozicije doći na treće mjesto i kad je sve izgledalo da je gotovo, da je medalja oko vrata, 500 metara pred ciljem, zbog agresivnog šaltanja, padne mu lanac. Trebalo je stati sići s bicikla i vratiti lanac na mjesto i opet sprintati uzbrdo do cilja, a ostali su tu samo par sekundi iza. Srećom, uspio je obraniti poziciju i na kraju osvojiti brončanu medalju. Pobijedio je Nicolas Gojković, iz talijanskog Team Fratelli Giorgi A.S.D, a srebrni je završio Ivan Okmažić iz BK Makarske. Oni su predaleko pobjegli te su bili nedostižni za uhvatiti. U najjačoj utrci, Elite muški, pobijedio je Viktor Potočki iz kluba Ljubljana Gusto Santic, srebro je osvojio Fran Miholjević, iz kluba Cycing Team Friuli, a broncu Filip Kvasina.iz BK Kamen.

BK Mura Avantura, Predrag Trstenjak

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja