Međimurje Press
Sport+

Adrenalinska utrka noć u Donjem Kraljevcu!

Odlična speedway utrka razveselila je mnogobrojne gledatelje i ljubitelje atraktivnih i napetih vožnji u subotu navečer, kada je na stadionu Milenium sedamnaest vozača odmjerilo snage za prolaz u Grand Prix Challenge!

21 vožnja i pobjednik Janusz Kolodziej iz Poljske, sa savršenim rezultatom od 15 bodova, priuštili su nam večer punu sporta, uzbuđenja, ali i napetosti koja vas diže sa sjedala.

Sedam padova koji nisu izgledali nimalo bezopasno, iako su se nasreću vozači na nogama vratili u boks, pokazuje koji žar i borbu nose u sebi čak i oni najiskusniji i najstariji vozači.

Drugo mjesto osvojio je bivši europski prvak Andzejs Lebedevs koji je loše započeo utrku trećim mjestom, ali je uspio do kraja skupiti dovoljno pobjeda da je osigurao plasman dalje. Za treće mjesto trojica vozača s istim brojem bodova morala su se dobro namučiti. Britanac Lambert, Šveđanin Berntzon koji obojica nastupaju u Grand Prix-u ove godine, te mladi Čeh Kvech, nastupili su u dodatnoj, 21., vožnji. Nakon tri kruga u kojima je vodio Kvech, Lambert je iskoristio njegovu grešku i pretekao ga u zadnjem krugu čime si je osigurao prolaz u daljnji krug natjecanja.

Sljedeća stanica im je Grand Prix Challenge koji se vozi u slovačkim Žarnovicama.

Subotnja utrka u Donjem Kraljevcu pokazala je da ovaj sport ima svoju publiku i ljubitelje, ali i da je ovo jedan od najboljih stadiona za speedway u Europi.

U ime domaćina direktorica utrke Darija Pavlic je dodala: „Speedway ima tradiciju u ovom dijelu Hrvatske, do samog kraja je napeto i zanimljivo, a vozači su danas pokazali vrhunske sposobnosti i publika je zaista mogla uživati u fenomenalnim utrkama!“


Rezultati: 1 Janusz Kolodziej 15, 2 Andzejs Lebedevs 13, 3 Robert Lambert 11+3, 4 Jan Kvech 11+2, 5 Oliver Berntzon 11+1, 6 Vaclav Milik 10, 7 Aleksandr Loktaev 9, 8 Roman Lakhbaum 8, 9 Jack Holder 7, 10 Daniil Kolodinski 6, 11 Nicolas Vicentin 5, 12 Matic Ivacic 4, 13 Anze Grmek 4, 14 Jakub Valkovic 2, 15 Nick Skorja 2, 16 Miran Praznik 1, 17 Andrei Popa 0.
TATJANA ZOKA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja