Međimurje Press
Grad Čakovec

60 godina Međimurskog fašnika u Čakovcu 18. i 19. veljače

Kap veselja, raznih skrivenih želja,

i maskiranih iznenađenja.

V maskama strašnim,

f Čakovec na fašnik!

Već se šezdeset godina u gradu Čakovcu održava Međimurski fašnik, turistička manifestacija koja promocijom tradicije našega kraja okuplja velik broj sudionika te predstavlja jedan od najvećih kulturno – tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Turistička zajednica osnovana je 1964. godine upravo s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kako bi se sačuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju te je tijekom godina Međimurski fašnik postao centralni fašnički događaj u Međimurju i šire.

Nadolazeći Međimurski fašnik u Čakovcu održat će se 18. i 19. veljače 2022. godine. Ovim putem Vas pozivamo da budete dio fašničke priče u Čakovcu, da pripremite svojem maske i otjerate sve nevolje koja nas prate! Svoje prijave pošaljite putem priložene prijavnice zaključno do 12. veljače 2023. godine.

Prijavu potražite na web stranici Turističke zajednice grada Čakovca https://www.visitcakovec.com

Prijavnice možete dostaviti putem pošte na adresu, Turistička zajednica grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40 000 Čakovec, na adresu elektroničke pošte izlagaci@cakovec.hr ili osobno u Turistički ured.

Vidimo se na Međimurskom fašniku u Čakovcu!

Prijavnica_Fašnik_2023

TZ GRADA ČAKOVCA

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja