Međimurje Press
Hrvatska

Povećan broj vatrogasnih intervencija

Snažan vjetar i otežani vremenski uvjeti uzrok su povećanog broja vatrogasnih intervencija. Na području Primorsko-goranske županije u promatranom 24-satnom razdoblju bilježimo 14 tehničkih intervencija, a na spomenutim intervencijama ukupno je angažirano 45 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Rijeka, Mali Lošinj, Crikvenica i Krk te DVD-a Kraljevica,  San Marino i Klana.

 

Komentirajući vatrogasne intervencije, županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac je kazao kako je proteklog vikenda zabilježeno oko 200 tehničkih intervencija uslijed nevremena u kojima su vatrogasci pretežito uklanjali srušena stabla, telefonske stupove te podizali i sanirali krovove. „Uz ove tehničke intervencije, vatrogasci DVD-a Lokve i JVP-a Delnice u noći sa subote na nedjelju  borili su se za požarom stambenog objekta te ovim putem skrećem pažnju na dodatan oprez u sezoni grijanja“, rekao je Šćulac.

Uslijed vjetra i padalina intervencije su zabilježene i na području Virovitičko-podravske županije gdje su vatrogasci odradili 9 tehničkih intervencija u kojima su sudjelovala 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina te DVD-a Voćin, Orahovica, Četekovac i Čačinci.

I na području Karlovačke županije je odrađeno 12 tehničkih intervencija uslijed obilnih padalina, a prema trenutno dostupnim podacima, na spomenutim intervencijama sudjelovao je ukupno 33 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Karlovac i Ogulin te DVD-a Debela Kosa, Duga Resa, Stara Sela, Jurovski Brod, Žakanje, Vojnić, Cetingrad, Belavići i Generalski Stol.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja