Međimurje Press
Policija

PU međimurske za dane vikenda od 14. do 16. lipnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 7.JPG

Najveća koncentracija utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 2,66 g/kg, u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom (1 LTO)  i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, od kojih se u jednoj prometnoj nesreći čeka kvalifikacija ozljeda za jednu osobu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća
  • ostale greške, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 2,66 g/kg, u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, koja se dogodila dana 15. lipnja 2024. godine oko 21 sati u Dunjkovcu.

U Dragoslavec bregu pao s ljestava i zadobio teške ozljede

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo kod vinograda.jpg

Unesrećenog je zamijetio 48-godišnji policijski službenik van službe te mu pružio potrebnu pomoć

U petak, 14. lipnja 2024. godine oko 18,30 sati u Dragoslavec Bregu, 72-godišnjak je pao s ljestava (na asfaltnu površinu  s visine cca 3 metara) na koje se popeo prislonivši ih na drvo radi branja oraha.

Unesrećenog je zamijetio 48-godišnji policijski službenik van službe te mu pružio potrebnu pomoć. Ozlijeđeni muškarac je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju zbog težih ozljeda.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu 1.jpg

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela krađa, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri krađe. Izdvajamo riješenu krađu u Čakovcu i krađu u Goričanu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđeno je da je u noći s četvrtka na petak (13./14. lipnja) u Čakovcu, Preloškoj ulici, iz otvorene garaže tvrtke ukrao glavu motora pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 1000 eura. Predmet je oduzet i vraćen vlasniku.

Tijekom noći s 15. na 16. lipnja 2024. godine u Goričanu, Ulica Komparija, nepoznati počinitelj je ukrao više desetaka komada solarnih svjetiljki. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela krađa, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja