Međimurje Press
Policija

Izbor vijesti za četvrtak 13. lipnja 2024. godine

Najava tjedne Roadpol-ove akcije nadzora Alkohola i droga

Zahvaljujemo građanima koji su predložili lokacije na kojima će se obavljati nadzor

Sukladno aktivnostima mreže prometnih policija ROADPOL, u vremenu od 17. do 23. lipnja 2024. godine, sve policijske postaje provodit će aktivnosti vezane uz nadzor alkohola i droga.

U petak, 21. lipnja 2024. godine, sve policijske postaje provodit će 24-satni nadzor alkohola i droga uz ciljanu akciju „Nadzor alkohola i droga“ od 16 do 24 sata, u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom. Akcijom će rukovoditi Postaja prometne policije Čakovec.

Ujedno zahvaljujemo građanima koji su predložili lokacije na kojima će se obavljati nadzor.

Najava akcije Alkohol

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/alkohol, formula za nesreću.jpg

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će 15. na 16. lipnja 2024. godine (subota na nedjelju) od 23 do 5 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Dolijao kradljivac koji je u kratko vrijeme počinio dvije krađe

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Muškarac je zbog tih kaznenih djela krađa uhićen te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom sumnja se da je počinio dva kaznena djela krađe.

Tako se sumnja da je u petak, 7. lipnja ove godine iza 19 sati u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića iz spavaće sobe nezaključane obiteljske kuće ukrao metalne kutije s novcem oštetivši vlasnicu za iznos od 800,00 eura.

Nadalje se sumnja da je taj muškarac u ponedjeljak, 10. lipnja u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starčevića iza 15 sati na parkiralištu ispred trgovine iz parkiranog osobnog automobila  kroz otvoreni prozor na suvozačevoj strani vozila sa sjedišta ukrao novac u iznosu od 300,00 eura iz novčanika koji se nalazio u torbi oštetivši vlasnicu za taj iznos.

Muškarac je zbog tih kaznenih djela krađa uhićen te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja