Međimurje Press
Policija

Vozač automobila naletio na pješakinju koja je prelazila cestu na pješačkom prijelazu

Vozač je uhićen te je protiv njega podnijeta kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanje pomoći nadležnom državnom odvjetništvu te će biti predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave

U utorak, 12. lipnja 2024. godine oko 13,30 sati u Prelogu, Glavnoj ulici, 77- godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, a da se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog toga je vozilom udario u tijelo 58-godišnje pješakinje, a koja se nalazila na pješačkom prijelazu i prelazila ulicu. Uslijed udara pješakinja je podignuta na poklopac motora i potom je pala na kolnik.

Nakon prometne nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Nedugo poslije nesreće vozilo i vozač su pronađeni na adresi prebivališta te je vozač uhićen. Vađena mu je  krv i urin poradi analize na prisutnost alkohola, a automobil prevezen u stanicu za tehnički pregled, gdje je obavljen izvanredni tehnički pregled vozila, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo tehnički ispravno te je naknadno prevezen u dvorište policije.

Vozač je uhićen te je protiv njega podnijeta kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanje pomoći nadležnom državnom odvjetništvu te će biti predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja