Međimurje Press
Policija

Upravljao automobilom (38) bez položenog vozačkog ispita te pokušao pobjeći policijskoj patroli

Protiv 38-godišnjaka zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu

Jučer, 19. lipnja u 19:40 sati u Čakovcu, prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici ZAVNOH-a, čakovečki policajci uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova pokušali su zaustaviti osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka. Vozač nije postupio prema izraženim zahtjevima policijskih službenika već je nastavio vožnju Ulicom Ivana Gorana Kovačića. Na kraju ulice skrenuo je na makadamski put, gdje je zaustavio automobil te se dao u bijeg, zajedno sa suvozačem. Čakovečki i interventni policajci koji su se uključili u potjeru, uspjeli su pronaći odbjegli dvojac (35-godišnjak i 38-godišnjak) te ih uz uporabu sredstava prisile privesti u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je automobilom bez položenog vozačkog ispita upravljao 38-godišnjak te će protiv njega zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Radovan Gačal 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja