Međimurje Press
Vijesti

Što kažu u HEP-u zašto kasne računi za struju?

Iz HEP-a su Indexu odgovorili da provode prilagodbe, te da će datumi dospijeća biti pomaknuti.

“Datumi dospjeća bit će pomaknuti”

“Zbog prilagodbe odredbama Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije (NN 104/2022), a kojom cijena električne energije ostaje regulirana do 31. ožujka 2023. godine, moguća su kašnjenja u izradi računa. Odmah po kreiranju, računi će biti upućeni kupcima. Sukladno kasnijem datumu izdavanja bit će pomaknuti i datumi dospijeća računa. Podsjećamo, na temelju spomenute Uredbe Vlade RH HEP je preuzeo teret rasta cijena energenata od gotovo 6 milijardi kuna kako bi kupcima osigurao cijene višestruko niže od cijena na tržištu električne energije”, odgovaraju iz HEP-a.

Odsad pet uplatnica umjesto šest

Oni kojima su u međuvremenu stigli zakašnjeli računi, a koji plaćaju bez da sami očitavaju struju, u sandučiću su dobili pet uplatnica različitih iznosa umjesto šest s istom cifrom, kako je stizalo inače.

Uz njih je došla i obavijest da će kupci s polugodišnjim obračunskim razdobljem od sada uz redoviti obračun dobivati pet mjesečnih uplatnica umjesto dosadašnjih šest.

Dospijeće svake uplatnice, odnosno akontacijske rate, je petog u mjesecu. Iznosi pojedinih uplatnica su različiti po mjesecima unutar polugodišnjeg obračunskog razdoblja. U objašnjenju se navodi i da je njihov ukupan zbroj temeljen na potrošnji adekvatnog prethodnog polugodišnjeg obračunskog razdoblja, kao i do sada.

Autor:N1 Info

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja