Međimurje Press
Vijesti

Svečano zatvoren Kamp vatrogasne mladeži!

Svečano je zatvoren 26. kamp vatrogasne mladeži u Fažani u kojem je sudjelovao 1.261 sudionik iz 72 vatrogasne organizacije i 14 županijskih vatrogasnih zajednica. Ovogodišnji Kamp trajao je od 21. lipnja do prvog tjedna u rujnu, a njegov rad odvijao se uz poštivanje svih mjera Stožera civilne zaštite Istarske županije i Stožera RH.

Na zatvaranju Kampa bili su nazočni glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i njegov zamjenik Klaudio Karlović, načelnik Općine Fažana Radomir Korać, Marno Milotić, ravnatelj Nacionalnog parka Brijun i Stjepan Sušac, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Brijuni, Petar Znahor, predsjednik DVD-a Pula te vatrogasni dužnosnici iz više županija RH.

Obraćajući se sudionicima zatvaranja Kampa, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković odao je priznanje svim sudionicima veoma uspješne realizacije programskih zadaća i posebice voditelju Kampa Tomislavu Horvatu.

-Čestitam i posebice zahvaljujem našim domaćinima, članovima i vodstvu Vatrogasne zajednice Istarske županije na čelu za zapovjednikom Dinom Kozlevcem, rekao je zapovjednik Tucaković te najavio daljnje uređenje cjelokupnog prostora Kampa u Fažani i poboljšanje uvjeta boravka u njemu, što će realizirati uz maksimalnu suradnju s Općinom Fažana. Dodao je kako je ovogodišnja sezona za hrvatske vatrogasce bila izuzetno zahtjevna, iscrpljujuća i teška bez obzira na to što se nije takvom činila jer su vatrogasci gotovo sve požare ugasili u jednome danu.

Pripadnike vatrogasne mladeži i sudionike prigodne svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg rada Kampa srdačno je pozdravio i županijski zapovjednik Dino Kozlevac. Izrazio je uvjerenje kako će sudionici ove zadnje 11. smjene, kao i sudionici iz prethodnih deset, otići iz Fažane veoma zadovoljni i o Kampu govoriti  samo najbolje. Naime, boravak vatrogasne mladeži u fažanskome kampu ispunjen je zanimljivim vatrogasnim aktivnostima koje uključuju vježbe za radne vatrogasne postupke, vatrogasne igrice kao i brojne sportske aktivnosti te zabavne večeri. Ljeti ovaj Kamp postaje Hrvatska u malom jer u njega stiže mladež iz gotovo svih krajeva naše zemlje te se ovdje oblikuju budući hrvatski vatrogasci na koje možemo u budućnosti računati.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja