Međimurje Press
Županija

Kraj suradnje, kakav ni predsjednik Skupštine MŽ i župan nisu mogli predvidjeti!

SURADNJA KOJA JE NA KRAJU IZMAKLA KONTROLI

Neočekivan uvod u današnju sjednicu Skupštine Međimurske kod tradicionalnog obraćanja novinarima Mladen Novaka i Matije Posavca

Mladen Novak svim vijećnicima i zaposlenicima županije zahvalio je na suradnji, a što će biti nadalje, vidjet ćemo u budućnosti. Nastavio je govoreći o današnjem podužem dnevnom redu Skupštine Međimurke županije, a nakon toga  čestitkom županu na osnivanju stranke, uz želju za puno uspjeha. Stranka je to sa imenom i prezimenom. Želim takvoj stranci sreću  i sličnim strankama koje nose ime čelnika kao što je stranaka Ivana Pernara ili  osuđenika Milana Bandića. Kako je rekao, svjedočimo situaciji da kada se neka stanka osnuje i prelascima u nju. Zanimljiva je tako situacija prelazaka članstva u Svetoj Mariji, gdje je cijeli ogranak HSS-a prešao starnci Matije Posavca-nezavisnoj listi. Naime, uvijek postoji neka pozadina, a to je 5 milijuna za izgradnju sportske dvorane, čiji temelji postoje 10 godina. 8 godina je Matija Posavec župan, a izgradnja počinje slučajno sada kao dobar tajming pred lokalne izbore. To izaziva sumnju u političku korupciju. Pozivam nadležne institucije da to istraže, da ne ostanu nekakvi repovi, kako ne bi imali problema u budućnosti, zaključio je Novak.

Matija Posavec na to je rekao kako očekuje današnju sjednicu kao završnu u ovom mandatu i da joj priliči korektnost, prvenstveno prema odgovornoj instituciji kao što je Međimurska županija. Potrebna je radna i korektna, a ne predizborna Skupština. Nastavio je riječima kako je naviknut na udarce utemeljene i neutemeljene i vidite da će ova kampanja biti prljava. Svjedok toga je upravo predsjednik Skupštine Međimurske županije. Na jedan prizeman, primitivan način koji ne doliči funkciji predsjendik Skupštine Međimurske županije koji je kao i na posljednjoj sjednici izgubio svako dostojanstvo. Svaka elementarna politička ljudska kultura, traži da se pazi na riječi koje su vrlo opasne. Odgovornost postoji ne samo za djela nego i za izgovorenu riječi pa ću ja od njega tražiti odgovornost za upravo izgovorenu riječ. Svjestan sam da su izbori, da ima hrpe lažnih profila na društvenim mrežama, da se uništava javna imovina grafitima. Međutim, treba držati dostojanstvo i zadržati jednu vrstu kulture. Hvala predsjedniku Skupštine na čestitci za stanku mada je rekao nešto što ni ja ne znam. Ako je neko pristupio mojoj stranci, ja bih to prvi trebao znati. To što je on izgovorio je potpuna laž. Lako provjerljiva. Ako je to lagao , što je sve do sada lagao i što će sve lagati na ovoj Skupštini i ubuduće.

Potom je župan Posavec nabrojio uspjehe županije na brojnim projektima u četiri godine o kojima smo puno puta pisali. Zar itko normalan i pametan misli da razvoj Međimurja i realizacija projekta, apsorpcija europskih fondova, ima bilo kakve veze sa političkim predznakom. U ovih četiri teške godine ponosan sam na svaku realiziranu investiciju, projekt, povučenu kunu iz Europe, za svaki uspjeh naših učenika, radnika, poduzetnika, poljoprivrednika i mislim da Međimurje prije 8 ili 4 godine nije isto. Razvijenije je, bolje, kvalitetnije, ali uvijek treba težiti još boljem. Ja imam što pokazati za razliku od drugih, jer djela i slika govore više od bilo kakve izgovorene riječi.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja