Međimurje Press
Županija

Ljubičasti baloni za podršku palčićima i njihovim roditeljima!

Ljubičasto je bilo danas i u centru Čakovca gdje je secesijska zgrada Doma sindikata osvijetljena tom bojom te u zrak pušteni ljubičasti baloni u čast palčića. Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježen je prigodnim sadržajem u kojem su sudjelovali zdravstveni djelatnici, roditelji palčića uz podršku župana Međimurske županije Matije Posavca.

Međimurska županije brine o najmlađima, te je 2018. godine u potpunosti obnovila Odjel neonatologije i rađaonicu Županijske bolnice u Čakovcu u kojoj svake godine svijet ugleda više od tisuću mališana, a među njima bude i nedonoščadi.

„Da bismo stvorili što bolje uvjete za majke i djecu kao i za zdravstvene djelatnice i djelatnike koji za njih skrbe, u cijelosti smo obnovili te opskrbili opremom Odjel neonatologije i rađaonicu Županijske bolnice Čakovec. Vrijednost te investicije iznosila je 5,2 milijuna kuna i izvedena je u samo četiri mjeseca. Međimurska županija i dalje će pratiti potrebe  ovih djelatnosti kako bismo zajedno priskrbili sigurnost najmanjim pacijentima. Naša Bolnica ponosno nosi status prijatelja djece te želimo taj status  unaprijediti, stoga neprestano promišljamo kako bismo djeci i majkama omogućili kvalitetnije uvjete. Osim ulaganja u opremu i uređenje Bolnice, postoje grupe za potporu dojenja, odlična koordinacija patronažnih službi, sufinanciramo boravak roditelja s hospitaliziranom djecom, ukinuti su troškovi za prisustvo očeva pri porodu“, istaknuo je župan Matija Posavec.

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se od 2008. godine na inicijativu Europske zaklade za brigu o novorođenčadi.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja