Međimurje Press
Županija

Potpisan ugovor o izvođenju radova na Energetskoj obnovi zgrade Županijske bolnice Čakovec!

U prostorijama ravnateljstva Županijske bolnice Čakovec danas poslijepodne  u prisustvu Miroslava Horvata, dr.med., pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije dr.sc. Sonje Tošić-Grlač, direktora MENEE Alena Višnjića, ugovor su potpisati župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke Jukić-Dam Danijel Jukić.

Potpisan je i ugovor o uslugama stručnog nadzora radova gradnje –energetska obnova Županijske bolnice Čakovec-izvršitelj zajednica ponuditelja : ZEM nadzor d.o.o., ECO projekt d.o.o. i ZIV-TICA d.o.o. koji je uz župana verificirala prokurist Ela Mihovilović Brkić.

Zamjenik ravnatelja ŽB Čakovec Miroslav Horvat tom je prilikom naglasio da je to jedan od niza radova na ŽB Čakovec. Ovim projektom kojim su obuhvaćene 4 zgrade, završava se faza u kojoj su svi odjeli pod jednim krovom, što je ugodnije kako za same liječnike, tako i pacijente bolnice. Ukupna površina cijelog objekta je 20.263 kvadratnih metara.

Župan Matija Posavec rekao je kako će se našim građanima i djelatnicima omogućiti bolje uvjete za boravak u bolnici što je još jedan u nizu projekata ulaganja u zdravstvenu skrb u našoj županiji, a za koji ja već godinama govorim da nam je prioritet što se tiče ulaganja u opremu, infrastrukturu. Bolnica pod jednim krovom, kako je rekao zamjenik ravnatelja, ali ne treba smetnuti s uma da su gotovo sve naše zdravstvene ustanove u Međimurju pod jednim krovom, što je itekako važno za skrb pacijenata. Cijeli projekt je vrijedan oko 40 milijuna kuna i većim dijelom je financiran iz fondova EU, jednim dijelom iz nacionalnih fondova i manjim dijelom koji će osigurati Međimurska županija. Završetak energetske obnove očekuje se kroz 15 mjeseci, a ako vrijeme posluži, do kraja 2022.godine.

Dodao je da će se se ovim projektom kada bude završen okončati jedan veliki ciklus investicija u zdravstvene ustanove na području Međimurja. Nakon završetka ovog projekta  moći ćemo reći kako su veliki novci uloženi u zdravstvu skrb i to je najmanje što možemo učiniti kao lokalna uprava i samouprava, da usmjerimo sredstva tamo gdje je to najpotrebnije- zaključio je.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja