Međimurje Press
Županija

Svečani tradicionalni božićni prijem za vijećnike Županijske skupštine, čelnike gradova i općina, ravnatelje škola i županijskih ustanova

Povodom nadolazećih blagdana, u Razvojno edukacijskom centru – Metalska jezgra Čakovec, prvoj znanstveno-istraživačkoj ustanovi na području sjeverozapadne Hrvatske, župan Međimurske županije Matija Posavec s predsjednikom Skupštine Međimurske županije Dragutinom Glavinom, zamjenikom župana Josipom Grivecom i potpredsjednicima Skupštine Ivicom Baksom i Mariom Medvedom održao je svečani tradicionalni božićni prijem za vijećnike Županijske skupštine, čelnike gradova i općina, ravnatelje škola i županijskih ustanova.

„Godina na izmaku prilika je da se osvrnemo iza sebe, pogledamo na rezultate i učinjeno.“ poručio je župan Matija Posavec koji je istaknuo kako se u Međimurskoj županiji ove godine puno radilo, te da su svi ciljevi i planovi na koje županija može utjecati, ostvareni. „I ove godine smo kroz niz mjera direktno pomagali našim građanima, poticali učenike i studente, poljoprivrednike, gospodarstvenike, umirovljenike, ali i mnoge druge udruge. Međimurje raste i razvija se, a to nam pokazuju i gospodarske brojke, turistički trendovi, ali i sredstva koja povlačimo iz europskih fondova.“.

Istaknuo je župan te naglasio kako unatoč izazovima i bremenitim okolnostima trebamo biti zadovoljni. „Naš cilj je jasan – snažan i ubrzan razvoj cijelog Međimurja. Nastavljamo istom dinamikom i u idućoj godini, pripremamo mnoge projekte za kandidaturu na raspoložive fondove. Planiramo izgradnju i dogradnju škola, školskih dvorana i dječjih vrtića, ulažemo u kvalitetniju zdravstvenu skrb, pritom ne zanemarujući brojne potpore koje će biti usmjerene prema našim građanima,“ rekao je župan Posavec te poželio svima uspješnu 2023. godinu.

Uz dobre želje povodom nadolazećih blagdana koje je uputio nazočnima, predsjednik Skupštine Dragutin Glavina zahvalio je svima koji svojim djelovanjem čine našu županiju ugodnim i sigurnim mjestom za život.

Vedrim glazbenim programom oduševili su Tamara KorunekKarlo Čeh, uz pratnju Marka Žerjava, a premijerno je prikazan božićni glazbeni spot snimljen na pjesmi Željka Thesa kojim se svim gostima poželio sretan Božić te uspješna, zdrava i radosna nova godina.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja