Međimurje Press
Županija

Tradicionalno druženje župana i njegovih pomoćnika s novinarima

Danas je održan tradicionalni novogodišnji prijem župana za novinare sjeverozapadne Hrvatske u restoranu “Pozoj” u Čakovcu.

Na samo početku druženja, župan Matija Posavec upoznao je novinare s izvršenim investicijama u Međimurskoj županiji tijekom 2019. godine uz slikovne ilustracije, ali i brojnim planovima koji u infrastrukturnom, obrazovnom, kulturnom, zdravstvenom i gospodarskom smislu trebaju ojačati privredu Međimurja. Ili u brojkama, na  županiju je “naslonjeno” čak  72 projekta.

Kako je istaknuo, trendovi iseljavanja u odnosu na godinu ranije su u stagnaciji, a to je dovoljna razlog da ljudi žele ostati u Međimurju, a jedan od planova zadržavanja je i nadolazeće investiranje u turizam i automobilsku industriju.

U planu je i dodjeljivanje imena županiji koja bi uskoro trebala nositi naslov -Međimurska županija, županija Svetog Jeronima-. Naime poznato je da je Sveti Jeronim svetac, crkveni naučitelj i prevoditelj svetoga Pisma, zaštitnika hrvatskoga glagoljaštva, rođen u Štrigovi.

Napomenimo da je Međimurska županija tijekom protekle godine u medije plasirala preko 600 priopćenja u što nisu uračunate institucije pod ingerencijom županije.

Uz želju za daljnjom uspješnom suradnjom u 2020.godini koja se najavljuje uz puno izazova, druženje je proteklo u srdačnim i neposrednim razgovorima brojnih redakcija koje su se okupile ovom prilikom.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja