Međimurje Press
Vlada Republike Hrvatske

Priopćenje sa zatvorenoga dijela 202. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 202. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća za vanjske poslove (FAC).

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Zakonski prijedlozi – http://bit.ly/2NvGaMS

Podzakonski prijedlozi – http://bit.ly/30oqgZT

Vlada je donijela i nekoliko kadrovskih odluka:

Državnoj službenici Sanji Slunjski dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Tomislav Župan imenovan je članom Upravnoga vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao predstavnik radnika izabran sukladno propisima o radu.

Božidar Kutleša razriješen je dužnosti pomoćnika ministra financija – ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija. Istodobno je, sukladno Zakonu o izmjeni Zakona o Poreznoj upravi (Narodne novine 98/19), imenovan na dužnost ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija.

Razriješena je pomoćnica ministra financija i glavna državna rizničarka Ivana Jakir-Bajo. Sukladno odredbama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija, Ivanu Jakir-Bajo Vlada je imenovala glavnom državnom rizničarkom.

PressVlada

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja