medjimurjepress@gmail.com

Priopćenje sa zatvorenoga dijela 202. sjednice Vlade

Na zatvorenom dijelu današnje, 202. sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća za vanjske poslove (FAC).

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Zakonski prijedlozi – http://bit.ly/2NvGaMS

Podzakonski prijedlozi – http://bit.ly/30oqgZT

Vlada je donijela i nekoliko kadrovskih odluka:

Državnoj službenici Sanji Slunjski dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Tomislav Župan imenovan je članom Upravnoga vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao predstavnik radnika izabran sukladno propisima o radu.

Božidar Kutleša razriješen je dužnosti pomoćnika ministra financija – ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija. Istodobno je, sukladno Zakonu o izmjeni Zakona o Poreznoj upravi (Narodne novine 98/19), imenovan na dužnost ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija.

Razriješena je pomoćnica ministra financija i glavna državna rizničarka Ivana Jakir-Bajo. Sukladno odredbama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija, Ivanu Jakir-Bajo Vlada je imenovala glavnom državnom rizničarkom.

PressVlada

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*