Međimurje Press
Županija

Za manifestacije u 2024. godini Turistička zajednica i Međimurska županija dodijelile ukupno 49.000 eura

Međimurska županija je u strategiji razvoja turizma odlučila snažno podržati uvođenje novih turističkih sadržaja kroz dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata i potporama za turističke manifestacije, upravo su danas organizatorima manifestacija u 2024. godini, Turistička zajednica Međimurja i Međimurska županija dodijelile 38 potpora ukupne vrijednosti 49.000 eura.

 

Župan Matija Posavec naglasio je da ga raduje broj prijava jednako kao i kvaliteta projekata: „I ove godine javni poziv za potporu turističkim događanjima usmjeren je razvoju prezentacije naših vrijednosti, našeg identiteta, naše kulture i povijesti, svih naših postignuća i – što je najvažnije – naših potencijala. Neka dobitnici ovogodišnjih potpora i njihovi projekti budu motivacija i drugima da osmisle svoj način predstavljanja Međimurja i prijave se na sljedeće javne pozive Županije ili njezine Turističke zajednice“, rekao je župan, čestitavši korisnicima potpora u ovom ciklusu.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula dodaje da je prihvaćeno sufinanciranje velike većine prijavljenih manifestacija, te da ih je od pristiglih 40 prihvaćeno 38: „Ovim ugovorima podupiremo turističkim manifestacije diljem Međimurja u najširem programskom spektru, od kulture, gastronomije i enologije do ekologije. Radilo se o kvalitetno osmišljenim manifestacijama te je povjerenstvo imalo slatke brige pri bodovanju i raspoređivanju potpora koje se kreću od minimalnih 250 eura do maksimalnih 4000 eura“, rekao je Rudi Grula i pozvao građane da posjetom podrže međimurske priredbe i događanja, te u velikom izboru pronađu zabavu po svojoj mjeri.

USUSRET SPORTSKOM SPEKTAKLU

Dodjela ugovora upriličena je u prostorijama Speedway kluba Milenium u Donjem Kraljevcu, jednog od korisnika potpora, gdje je najavljen najveći sportski spektakl u Međimurju – novo izdanje speedway utrke za Veliku nagradu Hrvatske na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu. Utrka koju prate milijuni gledatelja diljem svijeta i kojom počinje borba za novog svjetskog prvaka, ove godine okupit će najveće vozače pred punim stadionom 27. travnja, u sklopu proslave Dana Međimurske županija. O danu adrenalina, na koji se u Međimurju sjati veliki broj obožavatelja ovoga sporta sa svih strana svijeta, na današnjoj konferenciji za medije govorila je direktorica utrke Speedway Grand Prix of Croatia Darija Pavlic, koja je, u ime svih korisnika potpora, zahvalila Međimurskoj županiji i njezinoj Turističkoj zajednici na potpori.

Konferenciji u Donjem Kraljevcu prisustvovao je i Matej Žagar, šampion ovoga sporta i stari prijatelj stadiona Milenium. Slovenski vozač Žagar je za ovu utrku dobio pozivnicu domaćina, te će 27. travnja startati za BOLL FIM Speedway Grand Prix of Croatia.

Pohvale međimurskim dosezima u razvoju turizma te sjajnim manifestacijama izrazio je proslavljeni sportaš, negdašnji vaterpolo reprezentativac Hrvatske Dubravko Šimenc, u ime Hrvatske turističke zajednice: „Sportaši i sportske manifestacije, osobito svjetskog ranga, kakva je speedway utrka na stadionu Milenium, vrhunski su ambasadori turizma u našoj zemlji. A po postignućima, kao i značaju te popularnosti sportskih i ostalih turističkih manifestacija, Međimurje nije malo“, rekao je Šimenc.

Korisnici potpora Turističke zajednice Međimurja i Međimurske županije u novom ciklusu su: Speedway klub Milenium, Forestland, Balon klub Zagreb, Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, Društvo sportske rekreacije Sportska subota, Autoklub Blacklisted, NK Međimurje Dunjkovec – Pretetinec, Udruga Mažoretkinja Nedelišće, ŽKK Radost, Astronaut&Chef, Kulturna udruga Retro, Mamas & Tapas, PG Geler, Međimurska priroda, Fest Press, Ansambl Pučpuljike, Zmajev vrt, Udruga Svetomartinski krampusi, TZO Sveti Martin na Muri, WTF events, TZ grada Preloga, TZ područja Mura i gorice, Rudi express, TZ grada Čakovca, Auto i karting klub DS Racing Prelog,  Full Circle, TZ općine Štrigova, Centar za kulturu Čakovec, RAM DC, Veteran-društvo branitelja Domovinskog rata, Košarkaški klub Međimurje Čakovec, Atletski klub Međimurje, Društvo sportske rekreacije Sportikus, MSSR Sport za sve, Tus Trade, OPG Tatjana Hažić, Slad, te Motoklub Pikač.

(mž)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja