Međimurje Press
Glazba

“Dogodi se” novi zvuk Ane Kabalin

Riječka pjevačica Ana Kabalin predstavlja četvrti singl pod nazivom “Dogodi se”. Radi se o elektro pop pjesmi, koja je na tragu riječkog zvuka osamdesetih i devedesetih godina, podebljanog modernom produkcijom. Za razliku od ranijeg bendovskog pristupa pjesmama, ovaj put su sintesajzeri i zarazne melodije svojom prepoznatljivošću jasno otkrile autora pjesme Vedrana Križana (Revizor music). Uz Vedrana, zvuk su upotpunile uvijek vrhunske gitare Ivana Pešuta, a miksom i masteringom produkcija Zvonimira Duspera Dusa.

“‘Dogodi se’ je svačija životna priča , pozitivan stav prema emotivno teškim trenucima i optimističan pogled na život, jer nikad ne znamo što nam donosi sutra. Sreća i tuga su uvijek na klackalici, i o tome ovaj tekst  govori… O iskustvima koje su svi proživjeli. Svatko se u njoj može pronaći. Ovoj plesnoj retro-elektro pop pjesmi, Dus je dao produkcijski dao moderan štih, a Ivan Pešut i Maks Križan svojim gitarama unijeli su dah osamdesetih” – navodi autor pjesme, Vedran Križan.

Pjesmu prati i pripadajući videospot, u režiji Dinka Čvorića Doringarazigran i plesan poput novog zvuka Ane Kabalin, koja o samom snimanju ovog spota kaže: “Spot predstavlja svojevrsnu reminescenciju o događajima koje sam proživjela, kao i tuđa iskustva, u opuštenoj atmosferi nedjeljnog druženja sa širom obitelji u predivnom ambijentu Istre. Dinamiku i uživanciju u spotu fenomenalno je prenio Doringo s kojim mi je ovo već treća suradnja i mogu reći da napokon imam spot pun akcije. Zahvaljujem se mojim rođacima koji su svi od reda prihvatili surađivati i biti dio seta, naravno zabave nije falilo što se u spotu i vidi.”

„Kad se zaljubiš onda je svijet idealan, to je jedan od najljepših osjećaja kojeg svatko od
nas jednom ili više puta proživi iako, nakon nekog vremena, shvatiš da si vidio mutno i
vraćaš se u zbilju. Sve to skupa opisano je u ovoj pjesmi kroz vrckavu i pamtljivu melodiju
za koju jedva čekam da vam se danima vrti po glavi.
Vedran i ja smo razgovarali o tome na koji način bi dovršili svoju ideju i izbor je pao na
Dusa koji je objeručke prihvatio izazov. Iznimno mi je drago zbog toga a njegovo znanje
jasno se ocrtava u konačnom rezultatu.“ – o pjesmi „Dogodi se“ je rekla Ana.

Poslušajte pjesmu

Preuzmite pjesmu

(autor Doringo Photography)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja