Međimurje Press
Sport+

ŠKOLA NOGOMETA DONJE MEĐIMURJE

Školu nogometa Donje Međimurje su 2016. godine osnovali NK Graničar Kotoriba i NK Vidovčan Donji Vidovec. Nekoliko godina kasnije priključio se NK Dubravčan, a ove sezone i NK Mladost Sveta Marija. Iz Škole su rezimirali netom završenu polusezonu.

 

Ova polusezona je za našu Školu Nogometa Donje Međimurje bila više nego uspješna. U prilog tome idu odlični rezultati svih naših kategorija, koji su rezultat svakodnevnog treniranja, zalaganja te upornosti naše djece, uz vodstvo trenera. U rad s djecom uključeno je desetak educiranih trenera, koji su zaduženi za rad s oko 150 djece, osam ekipa u sedam uzrasnih kategorija.

Uzrasti predpočetnici i početnici natječu se u međimurskoj nogometnoj ligi gdje se igra bez bodovanja, a cilj treniranja i natjecanja je da djeca zavole nogomet kroz zabavu i igru te usvoje navike treniranja i bavljenja sportom. Treneri navedenih kategorija su Darko Čmrlec i Nemanja Vukotić. Kategorija U11, koja se natječe u međimurskoj nogometnoj ligi U11 Skupina A, na kraju polusezone završila je neporažena te je zauzela odlično prvo mjesto. Treneri navedene kategorije su Marko Nađ, Dean Volar i Dino Fundak.

U11, U13 i U15 kategorije od ove se sezone natječu u 2. Nogometnoj ligi zapad HNS Središta Sjever. Nakon odigrane polusezone, rezultati su iznimno zadovoljavajući. Tako je naša U11 ekipa pod vodstvom trenera Marka Nađa zauzela 2. mjesto. U13 ekipa, gdje su treneri Nikola Pišpek i Lovro Nikić, zauzela je 3. mjesto, dok je U15 ekipa zauzela 6. mjesto pod vodstvom trenera Benjamina Brljaka i Lovre Balažinca. Naša U17 ekipa natječe se u 2. NL Kadeti U-17 HNS središte Sjever te je na kraju polusezone zauzela posljednje mjesto. Jedan od razloga tome je činjenica da je naša ekipa za navedenu kategoriju iznimno mlada te se bolji rezultati očekuju u vremenu koje tek dolazi. Trener navedene kategorije je Stjepan Friščić, koji je ujedno zadužen i za rad s vratarima u školi nogometa. Naša U19 ekipa natječe se u međimurskoj nogometnoj ligi te trenutno zauzima 5. mjesto nakon 10 odigranih utakmica. Trener juniora je Damir Vađunec.

U rad naše škole konstantno se uvode razni noviteti s ciljem napretka djece. Treneri se neprestano educiraju, čemu u prilog govori i činjenica da su treneri Nikola Pišpek, Stjepan Friščić i Nemanja Vukotić nedavno položili za UEFA B licencu, dok Darko Čmrlec završava istu edukaciju. Valja napomenuti i da sve ovo ne bi bilo moguće bez zajedništva te iznimno velike potpore, zalaganja i podrške roditelja. Hvala im na tome!

Sve ovo je dobar povod da upišete svoje dijete u našu Školu nogometa, gdje će kroz igru, zabavu, bavljenjem sportom i pravilno školovanje uživati u najdražoj igri na svijetu, nogometu – poručuju iz Škole nogometa Donje Međimurje. Možete ih kontaktirati putem Facebook stranice ili na broj 098 723 304 (voditelj Ivan Kos).

Dario Hrašćanec, mag. oec.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja