Međimurje Press
Glazba

Raspadaju se bendovi, opraštaju se turnejama!

Razlazi bendova velike su teme zadnjih nekoliko mjeseci, priča o Prljavcima, Hladnom pivu, svjetskim imenima na oproštajnim turnejama, često su nam bile teme, Razilazi se i kultni slovenski Lačni Franz na čelu sa Zoranom Predinom s kojim sam razmijenio nekoliko riječi povodom razlaza, i oproštajne turneje. Interview.

Najave dobrih koncerata su najpoželjniji sadržaj. Rammstein je još na aktualnoj američkoj turneji, a ovaj su tjedan najavili kako sljedeće rade još veću, stadionsku turneju, po Europi. Najbliže dolaze u Beč, Budimpeštu i Padovu. 

Osim toga, preporuke za ovaj mjesec:

1) 10. rujna, u Zagreb dolazi Electronic Beats predvođen Grammy nagrađenim producentom o kojem se priča – Mura Masa – upad je besplatan, no vrlo ograničen i samo na rezervacije

2) Kings of Convenience zatvaraju ljetnu sezonu, očekuje se dragulj na šibenskoj tvrđavi kulture – ima još nešto ulaznica, a sredili smo i fanclub

3) Soul senzacija Kovacs vraća se u Zagreb 25. rujna, ima još ulaznica, i tu smo sredili fanclub

A šta nam je s albumima? Protekli tjedan prvo su se Swiftiesi razveselili kad je Taylor najavila svoj deseti studijski album “Midnights”. Onda su Gorillaz najavili osmi i to uz objavu singla s Tame Impalom. Sumnjam da ću ga slušati, ali volim kako zvuči da Bjork sprema novi album “Fossora”, opisuje ga kao biološki tehno. Kultni trash metalci Megadeth objavili su nakon velikih komplikacija svoj 16. album.

A domaće? Veliki povratak vinila, većinom reizdanja kultnih albuma bendova iz 80-ih i 90-ih. Vinile rade Idoli, Haustor, Pipsi, Majke… pregled.

Selekcija singlova, i to onih s naših prostora, u formatu Ispod pulta predstavlja makedonski kultni Mizar s pjesmom inspiriranom Rijekom, a onda i dvije Riječanke Sabrina Hebiri i Mia Negovetić, a onda hip hop umjetnici Makievski ft. Kickass, AMNA i B.Rec. Preslušaj i odaberi favorita!

Singl tjedna: Bend koji spaja tamburice i psihodeliju Ukleti dukat i njihov singl “Dva dukata za poslije”.

 fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

Kings of Convenience, 16. rujna, Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik
10 promokodova (“muzikafanclub”) preko Eventim sustava – direktni link

Kovacs, 25. rujna, Tvornica kulture, Zagreb
20 promokodova (“muzikahrfanclub”) preko Entrio sustava – direktni link

The Cure i Sting u Zagrebu promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

“Svirajte muziku u kojoj uživate” – Zoran Predin mlađoj generaciji!

Foto: http://cmc.com.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja