Međimurje Press
Željka Drljić

[DETEKTOR] Otkrivena zavjera u gradskom parlamentu!

PIŠE: ŽELJKA DRLJIĆ

TI ĆEŠ MENE SELITI U PREKOPU?! A KAKO ĆEŠ POTPISATI TU ODLUKU KAD SI NEPISMEN?!!!, grmio je zastupnik…

Zbilo se to u gradskoj vijećnici na vrhu nebodera u Vukovarskoj, gdje je pod otežalim oblacima, u predvečerje, izvanredno zasjedao čakovečki Parlament vrana.

Zastupnika Ferdu, intelektualca iz urbanih krošnji Perivoja Zrinskih, optužila je vladajuća koalicija tj. članovi stranaka Slobodni međimurski radikali – SMRAD te Sapiens simpatizeri – SS, da je povjerljive podatke sa sjednice Užeg kabineta SMRAD-a i SS-a odao novinarki tiražnog i nepotkupljivog Crnog pera.

Tajna, koju je dnevni list Crno pero, obznanio vranskome svijetu glasi: “Iz vrlo pouzdanog izvora saznajemo da su vladajući u gradskom Parlamentu vrana sklopili tajni savez s Homo sapiensima, kako bi spasili vlastite guzice. Obvezali su se Nadmoćnoj vrsti da će držati jezik za kljunom do 9 sati, kako ne bi rano budili stanovnike čakovečkog kvarta Bronx, bivše oficirske četvrti, te ostalih zgrada nadomak gradskoga parka.

Također su se obvezali da će paziti na koga će kakiti iz visina, te da to nikako ne smiju biti smradovci i esesovci. Svjesni da  će dio gradske vranske zajednice pružiti otpor takvom dogovoru, obećali su Homo sapiensima da će – pod izlikom prenapučenosti stambenih krošnji – neistomišljenike odlukom vranskog Parlamenta preseliti u šumarke između Prekope i Bukovca. Zauzvrat, ljudsko vijeće je urotnicima zagarantiralo da će krajem iduće zime biti pošteđeni rušenja gnijezda, a i mogućeg sokolskog terora.

Urotu je u redovima vladajućih najgorljivije zagovarao predsjednik vranskog Parlamenta Žoja Gavra, vranac koji je nakon svrgavanja nezavisnog Ferde, zasjeo na čelo toga tijela“, tvrdi Crno pero.
U navedenom članku također kažu „da se sve zakuhalo poslije zadnje sjednice ljudskoga vijeća kada je njihova matica rezignirano konstatirala da 30-godišnji rat čakovečkih vrana i gradskoga puka još dugo neće završiti… jer je – nažalost – riječ o zaštićenoj manjini, pardon, vrsti.“

Crno pero također prenosi da je Ferdo pobjesnio na izvanrednoj sjednici Parlamenta gradskih vrana i uzdignuta krila zagrmio na Žoju Gavru: “Moji pradjedovi su rođeni ovdje! Ti ćeš mene seliti u Prekopu?! Ma nemoj, a kako ćeš potpisati tu odluku kad si nepismen?!“, grmio je zastupnik.

Tako je to u gradu Zrinskih i crnih vrana, gradu direktorskih silovanja  i radnji bludnih,  za takav soj – nimalo čudnih. Dok crkvena zvona jutarnji mir oru,  nas, vrane, tjeraju jer pozdravljamo zoru, dopisala je nadahnuto novinarka Crnog pera, inače ljuta protivnica kompromisa s Homo sapiensima.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja