Međimurje Press
NekategoriziranoSport+

Osvrt na 26. izdanje „Međimurje Opena“!

Nakon zasluženog odmora od organizacije 26. izdanja „Međimurje Opena“ u Karate klubu Globusu slažu dojmove i podvlače crtu. Prva subota u rujnu tradicionalno je u karate kalendaru rezervirana za jedan od najjačih europskih turnira, čakovečki „Međimurje Open“, a izuzetak nije bila ni 2022.

I ovaj put nije izostala jaka konkurencija jer je nastupalo preko tisuću natjecatelja iz 112 klubova iz 12 zemalja. Već više od četvrt stoljeća klub iz Čakovca/Male Subotice pokazao se kao izvrstan domaćin s vrhunskom organizacijom i logistikom. Potvrđeno je to još jednom u subotu 4. rujna.

Pohvale za organizaciju stižu sa svih razina i svih strana. „To nam jako puno znači jer je uloženo puno, puno sati volonterskog rada. Jedna prava mala vojska ruku nam je pomogla da sve protekne u najboljem redu“ izjavio je predsjednik KK Globus Mladen VIzinger. No, osim na tom polju Globus je briljirao na još jednom – natjecateljskom. U poretku klubova najbolji klub bio je upravo Karate klub Globus. No, kao dobri domaćini Međimurci su se izuzeli su iz poretka, te je nagrada zasluženo je pripala Karate klubu Seki (Slovenske Konjice – Slovenija), ispred KK Hercegovine Zagreb i KK Tigar iz Siska na drugom i trećem mjestu. Međimurje Open je ujedno bio i izborni turnir za plasmana na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Tu su također Globusovci odlično odradili i bili najuspješniji klub na izbornom dijelu turnira sa 3 zlata, 3 srebra i broncom. Kada se sve zbroji Globusovci su dobili čistu peticu na svim područjima. Samo tako dalje.  

Karatisti Globusa osvojili su ukupno 25 medalja, od čega 12 zlata, 9 srebra i 4 bronce.

1.mjesto i zlatnu medalju:

Panić Tonka – kata djevojčice 6 godina
Balog Tesa – kata djevojčice 9 godina i borbe djevojčice 9-10 godina –39kg

David Kovačić – kata dječaci 13 godina

Andreja Fegeš – kate veteranke

Šestak Dalia – borbe djevojčice 7-8 godina –33kg

Tino Panić – borbe dječaci 11-12 godina –39kg

David Bermanec – borbe dječaci 11-12 godina –54kg

Slukić Petar – borbe dječaci 13-14 godina –54kg

Sven Strahija – borbe kadeti -70kg
Aida Trstenjak – borbe kadetkinje –47kg

Kristian Topličanec – borbe ml.seniori -60kg

(Tomica Jakopec)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja