Međimurje Press
Nekategorizirano

Varaždin Flute Festival

Varaždin Flute Fest pruža priliku flautistima i ljubiteljima flaute da urone u inspirativan svijet ove predivne glazbene discipline. Kroz individualne satove, radionice o tehničkim vještinama, predavanja o životu orkestralnih glazbenika, raznom repertoaru za flautu, interpretaciji, baroknoj i suvremenoj improvizaciji, mentalnoj pripremi i zdravlju glazbenika, festival potiče flautiste da razvijaju svoje umjetničke sposobnosti u cjelini. Ova sveobuhvatna perspektiva potiče flautiste da hrabro pomiču vlastite granice, istražujući nove izražajne mogućnosti. Kroz raznolike procese i pristupe glazbi, mladim umjetnicima se pruža dublji uvid u raznolike kreativne puteve, potičući samoproučavanje koje je važno za kvalitetno vježbanje i otkrivanje vlastitog umjetničkog identiteta. Ovaj jedinstveni festival stvara prostor za autentičnost i originalnost, potičući osobni rast i kreativnost u izvedbama.

Varaždin Flute Fest, trodnevni je flautistički event koji nudi individualne satove s vrhunskim austrijskim umjetnikom, solo flautistom Bečkih simfoničara i profesorom flaute na Muzičkoj akademiji u Grazu, Erwinom Klambauerom, te satove s mladom umjetnicom barokne traverso flaute hrvatsko / talijanskom flautisticom baziranom u Baselu, Eleonorom Biščević. U tri dana festivala održat će se razne popratne radionice, koncerti i predavanja koja šire pogled na flautistički repertoar, te nude pregršt ideja za svaki uzrast.

Otvorenje festivala održat će se u petak, 8. ožujka 2023. godine u 12.00 sati, a nakon toga će predavači započeti sa predavanjima. Posebnost festivala svakako će biti Zvukoterapija ili koncert za svaku stanicu ljudskog bića koji će se održati prvi dan Festivala s početkom u 19.15 u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. Posljednjeg dana festivala, 10. ožujka s početkom u 18.30 svi predavači održat će zajednički koncert, Flautistički kaledioskop.

Vjerujemo kako će ovo drugo izdanje Flauta Festivala privući velik broj flautista, ali i zaljubljenika u glazbu u Varaždin.

Sanja Buhin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja