Međimurje Press
Nekategorizirano

Grad Prelog ugostio vodstvo Hrvatske obrtničke komore

Grad Prelog i Međimurska županija ugostili su, u ponedjeljak i utorak 6. i 7. studenog, članice i članove Predsjedništva i Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore.

Uoči sjednica Predsjedništva i Upravnog odbora, koje su održane u prostoru Poduzetničkog centra Preloga te Hotela Panorama, održana je u Hotelu Panorama u Prelogu i konferencija za novinare, na kojoj su govorili predsjednik Obrtničke komore Međimurja Dražen Novak, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurja Dražen Novak zahvalio je na povjerenju što je upravo Međimurska županija izabrana za mjesto gdje će se održati prva sjednica novog vodstva Hrvatske obrtničke komore izvan Zagreba te dodao: „Želja nam je približiti obrtnike komori. Međimurska županija može se pohvaliti snažnim gospodarstvom koje je velikim dijelom orijentirano prema izvozu, čemu svjedoči i činjenica da je naša županija pri samom vrhu prema indeksu razvijenosti na ekonomskoj razini Europske unije“. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil istakao je brojne probleme s kojima se susreću obrtnici, naročito u sektoru trgovine i zahvalio na gostoprimstvu te svemu onome što Grad Prelog čini za svoje obrtnike: „Prelog i Međimurska županija kolijevka su obrtništva u Hrvata. Obrtništvo u Hrvatskoj raste oko 9 posto godišnje, značenje obrtničkih zanimanja je sve jače, a obrtnički majstori nisu nikad bili cjenjeniji i bolje plaćeni“.

Uz prigodne riječi, gradonačelnik Kolarek pozvao je predsjednika i vodstvo Hrvatske obrtničke komore i na Gospodarski forum Grada Preloga, koji će se ove godine održati u prostoru Hotela Panorama Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu, u petak, 24. studenoga.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja