Međimurje Press
Sport+

TRČIMO ZAJEDNO S VRHUNSKIM HRVATSKIM SPORTAŠIMA NAJBRŽI JARUNSKI KRUG

Jeste li ikada trčali uz bok profesionalnim sportašima i nekadašnjim olimpijskim pobjednicima? Sada imamo priliku zato. Najbržim jarunskim krugom nećemo samo u društvo brojnih građana provjeriti koliko je upravo naš najbrži krug, već ćemo sudjelovanjem i pomoći nekadašnjim sportašima kojima je danas potrebna upravo naša pomoć.

Marathon running in the light of evening,running on city road detail on legs

Utrka Sportaši za sportaše održat će se u subotu, 25. svibnja 2024. s početkom u 11.00 sati na Jarunu, start kod Veslačkog doma. Na ovoj više od 6 kilometara dugačkoj stazi za sportske aktivnosti, bivši i sadašnji vrhunski sportaši, olimpijci, ali i rekreativci i građani, pokušat će istrčati najbrži jarunski krug.

Za utrku se možete prijaviti na web stranici: www.drustvosportasaveterana.hr

„Pozivam sve da dođu na utrku Sportaši za sportaše i istrče s nama svoj najbrži jarunski krug. Ovom utrkom te zabavnim zajedničkim druženjem ujedno pomažemo bivšim sportašima kojima je danas potrebna naša pomoć. Budite uz naše sportaše i dođite na utrku!“–  poziva najbolja hrvatska olimpijka u maratonu i doprvakinja Europe u maratonu te ambasadorica projekta Matea Parlov Koštro.

Društvo sportaša veterana i rekreativaca osnovano je 2010. godine u Zagrebu. Današnje vodstvo su bivša vrhunska odbojkašica i olimpijka Marija Anzulović, legendarna rukometašica i reprezentativka Klaudija Bubalo te vaterpolo legenda, dvostruki olimpijski pobjednik Tomislav Paškvalin. Ova zajednica bivših vrhunskih sportaša isprepletena je iskustvima i strasti prema sportu. U duhu međusobnog pomaganja, 2014. godine osnovana je i Zaklada DSVR, danas na čelu s upraviteljem Željkom Grabušićem, koja stavlja naglasak na zdravlje i skrb za svoje članove u potrebi.

„Ovim putem zamolila bi građane da osvijeste bitnost sudjelovanja u Utrci „Sportaši za sportaše“, jer nažalost kriva je percepcija o bivšim, ali i sadašnjim sportašima u javnosti, javnost vidi samo jedan promil sportaša koji mogu živjeti od svojih prihoda ili mirovina, ali puno veći broj je onih koji se nose s velikim životnim poteškoćama. Stoga, dobro je činiti dobro, mislim da bi se svi kao društvo trebali okrenuti ka tome da pomažemo jedni drugima i pokušamo samo dobrotom pobijediti sve ono loše što nas okružuje i naglasila bi kako se nemojte umoriti činiti dobro.” –  istaknula je predsjednica Društva sportaša veterana Marija Anzulović.

Bivši sportaši, članovi DSVR-a su nositelji više od 300 medalja s najprestižnijih sportskih događaja poput Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. Svi oni, na utrci Sportaši za sportaše, prisjetit će se velikih uspjeha, zavidnih karijera, ali i podsjetiti na prolaznost velikih karijera i svega onog što se nakon njih događa.

Bitno je pomagati i činiti dobro za druge kroz hvalevrijedne projekte, ali isto tako uključivanjem u Utrku „Sportaši za sportaše“ činimo dobro i sami sebi jer tjelesnom aktivnosti utječemo na zdravstveni status i stvaramo zdraviju društvenu zajednicu. Pomaganjem bivšim vrhunskim sportašima u potrebi kroz ovaj projekt ujedno im dajemo i priznanje za sva njihova postignuća i osjećaj ponosa koji su nam kroz sportsku povijest priuštili. Nekada smo im se divili, a sada smo mi tu za njih da im pomognemo.“ – ističe dopredsjednica DSVR Klaudija Bubalo dok dopredsjednik Tomislav Paškvalin zaključuje: „Drage  Zagrepčanke i Zagrepčani, prijatelji sporta i rekreacije, dajte jedan svoj mali trenutak slobodnog vremena, osmijeh i koju kaplju znoja za one sportaše kojima je to najpotrebnije. Kako slavimo pobjednike na Trgu bana Jelačića u našem voljenom Gradu tako dajmo podršku sportašima 25. svibnja 2024. na Jarunskom jezeru sudjelujući u Utrci „Sportaši za sportaše“. Ne zaboravimo one koji su „zaboravljeni“, a bili si dio sportske povijesti i sportske kulture Grada. Svojim humanitarnim činom pažnje, utrkom, pomognimo im za njihovo bolje sutra. To su zaslužili.“

Utrka Sportaši za sportaše održava se u organizaciji Društva sportaša veterana i rekreativaca (DSVR). Podršku ovome projektu dali su Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, Sportski savez Grada Zagreba, ustanova Upravljanje sportskim objektima, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, sponzor Janaf, donatori Poliklinika Medikol i Jamnica te razne sportske udruge.

Anela Novina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja